Karácsony nem engedi vissza az autókat a Lánchídra, és már adót sem akar fizetni

2023. június 20. 12:31

A Budapesti Lakógyűlés eredménye alapján a budapestiek 79 százaléka fenntartaná a jelenlegi forgalmi rendet a Lánchídon.

2023. június 20. 12:31
null

Hétfőn kiderült, hogy a Budapesti Lakógyűlésen 136 ezren adták le szavazatukat online. Kedden Karácsony Gergely ismertette a Budapesti Lakógyűlés eredményét. A válaszoló budapestiek

79 százaléka fenntartaná a jelenlegi forgalmi rendet a Lánchídon,

ez pedig azt jelenti, hogy a jövőben is csak a taxisok, a buszok, a motorosok és a biciklisek használhatják majd a hidat.

Szerdán pedig a Facebook-oldalán közölte, levelet írt Orbán Viktornak, amelyben közölte, javaslatot terjeszt a Fővárosi Közgyűlés elé, hogy az Alaptörvényben biztosított felterjesztési joggal élve követelje a kormánytól a Budapestet sújtó sarcpolitika felülvizsgálatát, továbbá világossá tette, Budapest önkéntesen

nem fizet több szolidaritási hozzájárulást

a kormánynak a közigazgatási per jogerős lezárultáig. Emellett fizetési felszólítást küld az építési és közlekedési miniszternek a Lánchíd felújításához „megállapodott kormányzati hozzájárulás 6 milliárd forintjának haladéktalan megfizetésére” – fogalmazott.

 

***

***

Nyitókép: Földházi Árpád / Mandiner

Összesen 324 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2023. június 26. 09:19
Budapest 9%-a így döntött. El kell fogadni. Ez a demokrácia 2.0
21ezerft
2023. június 21. 15:51
136 ezer úgy, hogy a nap 24 órájában tolták ezt minden BKV járaton. Elég gyenge volt a marketinges.
Szekértábor
2023. június 21. 13:55
Felmerül a kérdés, minek kellett másfélszeres áron felújíttatni a hidat, ha statikailag még 100 évig elbírná azt a gyalogosforgalmat, amire most használni akarják. Másképpen fogalmazva, Karácsony miért nem szeretné a hídra ráengedni az autóforgalmat, ha nem lopták el azt a pénzt, amiből helyrehozták.
NTLLK
2023. június 21. 08:43
Ez a balga nyurga nem fogja fel, hogy belekergetik egy konfliktusba, amiben elveszíti a választók szimpátiáját. A 9 százalék már éppen erről szól.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!