Karácsony azzal büszkélkedik, hogy a szavazásra jogosultak több mint 9 százaléka vett részt a Budapesti Lakógyűlésen

2023. június 19. 11:16

Ez 136 ezer embert jelent. Budapest összlakossága 1 706 851 fő.

2023. június 19. 11:16
null

A budapestiek kiálltak városukért, kiálltak magukért, a Budapesti Lakógyűlésen 136 ezren adták le szavazatukat online – írta a főpolgármester Facebook-oldalán hétfőn. Karácsony Gergely közölte: sikeresen zárult Budapest történetének legnagyobb részvételi szavazása, az első Budapesti Lakógyűlés, 136 ezer budapesti adta le szavazatát online, a szavazásra jogosultak több mint 9 százaléka.

– tette hozzá. Karácsony Gergely közölte: az első Budapesti Lakógyűlés érdemben különbözik a kormány nemzeti konzultációjától, „mert az az emberek megvezetése, ez pedig a budapestiek megkérdezése”, de ettől még sokan összevetik a kettőt.

Hozzátette: eddig egy olyan nemzeti konzultáció volt, amely online zajlott, azzal lehet összevetni a Budapesti Lakógyűlést. Arányaiban az ott résztvevő mintegy 5 százaléknál majdnem kétszer nagyobb volt a részvétel az első Budapesti Lakógyűlésen –mondta.

A főpolgármester szerint

„Igaz ez a kormányzati sarc befizetésére éppúgy, mint a Lánchíd közlekedési rendjére és a Lánchídra megígért kormánytámogatás kifizetésére” – írta.

Kiemelte: ő megteszi, amit vállalt, a város jövőjéről szóló döntéseket a budapestiek akaratának megfelelően hozzák meg. A Budapesti Lakógyűlés eredményeit kedden ismertetik.

(MTI)

***

Nyitókép: Földházi Árpád / Mandiner

Összesen 148 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nyugati Ádám
2023. június 20. 11:32
Karácsony G. mindenre alkalmatlan fő-polgármesterre még az őt megválasztó emberek sem kíváncsiak. Tudják ugyanis, hogy a balos haveri kör taglétszáma max. 130, de még ezektől sem kapott egyetlen valamire való ötlet javaslatot sem. KG.-nek természetesen sem ötlete, sem elgondolása sincs. Egy szellemi negatív koldus.
tetx
2023. június 20. 00:22
Anyád picsáját a fos dilettáns válaszlehetőségekért te kretén adjuntkus!
khomeini
2023. június 20. 00:19
értem. tehát Geli sugalmazása alapján Budapest nem kívánja befizetni a szolidaritási adót, én pedig akkor felhatalmazva érzem magam arra, hogy ne fizessek parkolási díjat.
kombinátor
2023. június 19. 19:16
ez az állandó bárgyú vigyor ..... jaaaaj ....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!