Gyöngyösi szerint félreértették, a Jobbik mégsem lépett ki az ellenzéki összefogásból

2023. június 19. 07:50

Csupán a „teljesen céltalan egyeztetésekre nem megyünk el”.

2023. június 19. 07:50
null

Gyöngyösi Márton a széderest után interjút adott az Indexnek a Jobbik és az ellenzéki összefogás viszonyáról. „Személyesen nem voltam ott, de úgy gondoltuk, hogy az első alkalommal érdemes részt venni ezen és meghallgatni, hogyan viszonyulnak a pártok a jövő évi választásokhoz, és elmondani, mi hogyan látjuk ezt” – válaszolta Gyöngyösi a kérdésükre. Kifejtette, hogy az arról való cikkezés, miszerint a Jobbik kilépett az ellenzéki összefogásból, hamis:

„Úgy látom, Magyarországon sok olyan újságíró van, aki nem tud szöveget értelmezni. Ezek a címadások nem tükrözik azt, amit én mondtam. Az ellenzéki összefogás 2022 áprilisában csúfos kudarcot szenvedett, azóta nem beszélhetünk ellenzéki összefogásról.

és esetleg egy-két emberüknek tárgyalásos úton biztosítsanak valamilyen pozíciót. Mi a NER leváltásával szeretnénk foglalkozni, ehhez az önkormányzati választásokon helyben hiteles lokálpatriótákra van szükség” – szögezte le.

Nyitókép: MTI

***

 

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
concret
2023. június 19. 20:00
Ez az összefogás a Tóni legfinomabb politikai mestermunkája. Egyrészt minden módon elkerülhetetlenné kell tenni (listaállítás kondíciói), hiszen így mindenki magán viseli Ferenc halálos jegyét. Másrészt óvakodni kell a túlzott külső nyomástól, mert Ferenc egy olyan detonátor, ami bármilyen őrült meglepetéseket okozhat. És hát a rendes köztársaság látképéhez mégis csak hozzátartozik valamilyen számbavehető ellenzék - akár rég lejárt szavatosságú is.
OneiroNauta
2023. június 19. 13:34
"Nem szeretnénk asszisztálni ahhoz, hogy valós támogatottság nélküli pártok utolsó esélyként fontoskodhassanak,..." Akkor oszlassátok fel magatokat nyugodtan.
pesszimista
2023. június 19. 13:16
A jelenlegi Jobbiknak esélye sincs egyedül bejutni a Parlamentbe. Az összefogással meg az a baj, aki össze állna vele, egyedül többre vinné. Ezért a Jobbik helyzete kilátástalan.
balbako_
2023. június 19. 11:39
Ez a faszi olyan üdvözült mosollyal mondja a hülyeségét meg az ellenkezőjét, mint elődje Rákosi Mátyás a nagy elvtársi ivászatokon vigyorgott amikor Malinovszkíj marsall széles jókedvében időnként valagba rúgta barátságosan. Itt is - gondolom Pressman - lenyom neki pár tockost, ha a senki által nem követhető amerikai direktívák nem passzolnak a mai naphoz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!