Elbocsátotta az Opera karmesterét Ókovács Szilveszter

2023. június 08. 12:47

Koncepcióváltásra hivatkozva azonnali hatállyal felmondta Kesselyák Gergely határozatlan idejű első karmesteri szerződését a Magyar Állami Operaház főigazgatója.

2023. június 08. 12:47
null

Azonnali hatállyal felmondta Kesselyák Gergely határozatlan idejű első karmesteri szerződését Ókovács Szilveszter – írta az Index. A portál szerint az Opera főigazgatója koncepcióváltással indokolta a döntést.

Az portál azt írta operaházi forrásokra hivatkozva, hogy Ókovács Szilveszter június 7-én hívatta magához Kesselyákot, és tájékoztatta, mivel Kocsár Balázs fő-zeneigazgató szerződése hamarosan lejár, ezért zenei koncepcióváltásra kerül sor, amelyben Kesselyák előadásainak száma olyan mértékben lecsökken, hogy nem indokolt számára az alkalmazotti státusz.

A hírrel kapcsolatban az Index megkereste Kesselyák Gergelyt, ő azonban nem kívánt nyilatkozni a portálnak.

Ókovács Szilveszter újrázik az Operaház élén

Hosszas huzavona és számos találgatás után ma végre kiderült: Ókovács Szilveszter marad az Operaház vezetői székében. Az Index korábban saját információkra hivatkozva három nevet lengetett be a köztudatba, mint lehetséges győzteseket. Ezek között nem szerepelt Ókovács Szilveszter neve, ennek ellenére Csák János most mégis neki szavazott bizalmat.

 

 

Nyitókép: Földházi Árpád / Mandiner

Összesen 118 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dezsőke
2023. június 09. 12:10
Rost Andeának igaza van. lelépni.
theodorika1
2023. június 09. 00:31
Bírom, itt mindenki azt hiszi, hogy Ókovács egy igazi jobboldali, nemzeti érzelmű ember. Csak mert senki sem jár operába. Volt pedig ott gyereknek szánt buzi propaganda, volt olyan meleg előadás, hogy felforrt a színpad, egy gyönyörű opera megcsúfolása, volt a Faust kiherélése. Több darab rendezéséből sütött a nőgyűlölet, a kereszténygyalázás. Összeveszett a Táncművészeti Főiskolával és konkurrens balettképzést indított, a korábbi természetes kooperáció helyett. A működésben nem volt fennakadás, vélelmezem, hogy ezt jól csinálta. Őszintén remélem, hogy valaki végre elkezdi ellenőrizni a kultúrális szférát, csak akad egy művelt, igazi jobboldali, nemzeti érzelmű vezető! Eddig ennek semmi jele nem mutatkozott....
Reszelő Aladár
2023. június 08. 21:14
Mintha Ókovács említette is volna, hogy sok alkalmazotti jogviszont szüntet/szüntetett meg és köt megbízási szerződést teljesítmény alapon, akár sokkal nagyobb gázsiért. Igaz-ez határozott időre szól, de az iparágban inkább ez tekinthető általánosnak és nem a fix munkavállalói jogviszony.
robipecs
2023. június 08. 18:29
Több kommentelő is utalgat itt arra, hogy Kesselyák meleg lenne. Ez a legalja, olyan mint az Orbán cigány rigmus. Egyrészt van felesége és családja, szerintük nem az. Másrészt ha mégis akkor vélhetőleg 7 éve is az volt, amikor Okovács kinevezte főkarmesternek, tehát nem hiszem, hogy ez érv lenne. Meg amúgyis. Itt a munkája a kérdés. Harmadrészt jobboldali, a mi kutyánk kölyke ő is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!