Náray Tamás végre elárulta, hogy marad-e a Librinél

2023. június 19. 19:34

A divattervező szerint „a tranzakció magyar kulturális életre gyakorolt hatását csak évek múlva lehet látni”.

2023. június 19. 19:34
null

„Ez egy üzleti tranzakció volt, mely tőlem, mint a kiadó egyik szerzőjétől, teljesen függetlenül, a megkérdezésem és a tudtom nélkül jött létre, ami így helyes, hiszen nem vagyok tulajdonos, s az pedig, hogy ki a tulajdonos, ki kell mondanom, nem tartozik rám” – nyilatkozta a Magyar Hangnak Náray Tamás a Libri-ügy kapcsán.

A Spanyolországban élő divattervező, festőművész, akinek több sikerkönyve is megjelent az elmúlt években a kiadónál, a lapnak megjegyezte, hogy „nem kívánom megkerülni a kérdést, de szeretném világossá tenni, hogy véleményem szerint

mely feladatom ellátásához eddig is minden támogatást megkaptam a kiadómtól, s tekintettel arra, hogy ezek a kiváló szakemberek továbbra is a kiadó hírnevét öregbítik, bízom abban, hogy ez a jövőben is így lesz” – hangsúlyozta a szerző.

„A könyvkiadás üzlet kiadónak és szerzőnek egyaránt”

Náray Tamás ezután azt is leszögezte, hogy „a könyvkiadás – különösen ennél a kiadónál –, nem szimpátián, barátságon, vagy éppen politikai-ideológia hovatartozáson alapul, hanem szakmai munkán, ráadásul: üzlet. Kiadónak és szerzőnek egyformán”.

Majd azzal folytatta,

és soha nem is akartam volna elmenni”.

A sokoldalú művész végül arra is kitért, hogy „az üzleti tranzakció magyar kulturális életre gyakorolt hatását, a könyvkiadás hosszú átfutási ideje miatt, ha lesznek, csak évek múlva lehet látni, ezért akkor kell majd kötelezően visszatérni a témára”. (...)

melyre legyen így, vagy úgy, de a magam részéről továbbra is koncentrálni szeretnék” – zárta gondolatait Náray Tamás.

Az MCC 2021 áprilisa óta kisebbségi részvényese a Libri Csoportnak, ebben az időszakban a vállalatcsoport óriási fejlődést mutatott fel, üzletileg és pénzügyileg még sikeresebbé vált – közölték a felek. Az MCC részesedésének 98,41 százalékra történő növelésével a továbbiakban is stratégiai-pénzügyi befektetőként kíván hozzáadott értéket nyújtani a vállalatcsoport számára, a szakmai irányítás a könyvpiacon évtizedes tapasztalatokkal rendelkező menedzsmentnél marad.

***

Nyitókép: Képernyőfotó

 

 

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zorroro
2023. június 20. 11:59
1. NEM VOLT ÜZLETI TRANZAKCIÓ. Az MCC nem piaci szereplő, nem egy cég, hanem egy közpénzekkel kitömött kormányalapítvány, a végrehajtó hatalom fejéhez bekötve (a miniszterelnök személyi igazgatója az elnöke) 2. a kormány, az állam lenyúlt egy ágazatot (ahogy szokta, pl. divatipar), innen a Libri kiadói és bolthálózata a kormány irányítása alatt állnak 3. Náray Tamás a kormánykiadó szerzője
gyaloggos
2023. június 20. 10:26
EZ egy KORREKT hozzáállás, viszonyulás az ügyhöz: "az én dolgom nem az, hogy állást foglaljak egy üzleti tranzakcióról – méghozzá aktuálpolitikai optikán keresztül –, hanem az, hogy megfelelő könyveket írjak,"
buvu
2023. június 20. 08:39
Mostanában bele - bele futok Náray gondolatokba. Nyilván a világaink nagyon távol vannak egymástól, de ha a liberális oldal szeme nem csak vérben forogna, akkor oda figyelnének, hogy ez az ember, mint reprezentatív baloldali, mit képvisel. Van gondolata, elő tudja adni és nem csak ROMBOLNI akar, hanem ÉPÍTKEZNI. Nem tudom milyen tervező, festő vagy éppen író, de el tudom fogadni a másságával együtt. Én sok sikert kívánok a pályafutásához.
Walhalla
2023. június 20. 08:27
Na libsik most vagytok igazán szarban! A brancsotokból az intelligensek is kezdenek távolságot tartani tőletek. Gondolom ráadásul még a prájdotokon sem vonaglik majd félmeztelenül. :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!