Magyar Nemzet: a Publicus rekordbevételt ért el

2023. május 31. 13:14

Az előző országgyűlési választás eredményét nagyon csúnyán benézte Publicus.

2023. május 31. 13:14
null

A baloldal holdudvarához tartozó, Pulai András nevével fémjelzett Publicus Kutató és Tanácsadó Intézet Kft. nettó árbevétele több mint 231 millió forintra nőtt, amely 16 százalékkal meghaladta a 2021-es 199 millió forintos eredményt – írta meg a Magyar Nemzet.

A lap tájékoztatott róla, hogy

a Publicus a története legjobb bevételét érte el.

Ráadásul 2017 óta folyamatosan növekedni tudnak. A cég nyeresége ezzel párhuzamosan nőtt, 2021-ben még 70,8, míg 2022-ben már 98 millió forint adózás előtti eredményt értek el, ami közel negyvenszázalékos növekedést feltételez.

A Magyar Nemzet emlékeztetett, hogy a Publicus az országgyűlési választás napján azt közölte, hogy „zárul az olló, az ellenzék aktivitása magas, a Fidesz-szavazóknál elbizonytalanodás tapasztalható”. Később azonban a Fidesz–KDNP rekordmennyiségű szavazatot szerzett, Pulaiék utolsó, közvetlenül a választások előtt döntetlenhez közeli eredményt jelző kutatása pedig

közel húsz százalékkal nézte el az eredményt.

A Publicus Kft. neve a dollárbaloldal külföldi kampányfinanszírozásakor is előkerült. A lap közlése szerint a Publicus partnerei között található a Róna Dánielhez köthető 21 Kutatóközpont, a Soros György által is támogatott ActionAid adománygyűjtő szervezet, a BKK Zrt., Budapest önkormányzata, az Európai Parlament, a Friedrich Ebert Stiftung, Kazincbarcika polgármesteri hivatala, a Mérték Médiaelemző Műhely, az Ökopolisz Alapítvány, Pécs önkormányzata, valamint még sokan mások.

***

Nyitókép: Mandiner / Ficsor Márton

Kapcsolódó cikkek

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kormánypárti2
2023. május 31. 18:20
És mindezt dollárban!
Julius68
2023. május 31. 17:02
Tömik a Publicust, mert azt kamuzza, amit ezek a szerencsétlenek szeretnének hallani, a hüjítésért gazdagon fizetnek.
patópál
2023. május 31. 16:21
Ollók zárulnak, bukszák nyílnak. Kifizették Pulait.
Johann Luipigus
2023. május 31. 16:15
Van olyan hülye, aki fizet ennek az ostoba napközisnek?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik