A pénzek visszatartásával csapdába csalja az Európai Bizottság Magyarországot

2023. május 27. 07:36

Ugyanis az energiahatékonyság növelését, a zöldátállás megvalósítását várja a testület, az erre szánt forrásokat azonban nem adja oda.

2023. május 27. 07:36
null

A rezsicsökkentéssel kapcsolatos előírás vonatkozásában elveszítették valóságérzetüket Brüsszelben – jelentette ki a Magyar Nemzetnek a XXI. Század Intézet kutatója.

Petri Bernadett szerint az energiamegtakarítás ösztönzése és az energiatámogatási intézkedések egymással ellentétbe állítása egy téves alapon nyugvó, indokolatlan konfliktus. A szakértő úgy látja, hogy a zöldátállás és az energetikai beruházások meggyorsításának nem az energiatámogatási rendszer kivezetése,

hanem az lenne a módja, ha Magyarország mielőbb hozzájutna az uniós forrásokhoz,

hiszen a REPowerEU éppen ezeket a célokat szolgálja.

„Az Európai Bizottság által nyilvánosságra hozott országspecifikus ajánlások célja a tagállamok gazdaságpolitikájának összehangolása, közelítése. Ez a szemeszter országjelentés és a kapcsolódó ajánlások valójában a gazdasági kormányzás eszközei, semmi közük a jogállamisághoz, mégis arra törekednek az uniós intézmények, hogy egyre inkább ebbe az irányba tereljék” – mondta el a hét elején megjelent brüsszeli ajánlásokról a Magyar Nemzetnek a XXI. Század Intézet kutatója. 

Rámutatott: Magyarország mellett több országot, például Romániát is arra szólította fel a Bizottság, hogy szüntesse meg az energiatámogatási rendszert. „A valóságban az energiamegtakarítás ösztönzése és az energiatámogatási intézkedések egymással ellentétbe állítása egy téves alapon nyugvó, indokolatlan konfliktus. A zöldátállás és az energetikai beruházások meggyorsításának nem az energiatámogatási rendszer kivezetése, hanem az lenne a módja, ha Magyarország mielőbb hozzájutna az uniós forrásokhoz, hiszen a REPowerEU éppen ezeket a célokat szolgálja” – magyarázta a kutató. 

***

Nyitókép:Mandiner-archív

Összesen 220 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sclerotic
2023. május 28. 09:47
Meggyőződésem, hogy önálló módon, az ország érdekeinek megfelelően kell hozzáállni minden problémához. Beléptünk az únióba, így lemondtunk néhány "előjogról". Az únió viszont a progresszivitás örve alatt igyekszik egyre több ilyen "előjogot" magához ragadni. Már nyíltan Európai Egyesült Államok építéséről beszélnek. Egyesek azon sajnálkoznak, hogy nehéz így létrehozni az EEÁ-t, ha az emberek először nemzethez tartozónak vallják magukat és csak másodlagosan európainak... Rossz ez a trend! Az EU felbomlásához vezet!
Fed74
2023. május 28. 09:43
Tolvaj szarházi bűnöző bandának egy kanyi sem jár! Nagy Nemzeti fáknéküli lombkoronasétány összeszerelő Ország lettünk!
mokány
2023. május 27. 16:39
El lesznek zavarva a vezetésből .
NERbot
2023. május 27. 15:07
Tűrhetetlen, hogy Mészáros Lőrincet meg akarják fosztani a közpénzből való gazdagodás alapvető NER-jogától!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!