Leállt egy energiavezeték Magyarország és Ukrajna között

2023. május 19. 09:29

Azt nem lehet tudni, hogy meghibásodásról, vagy szándékos rongálásról van szó.

2023. május 19. 09:29
null

Az ukrán energiaminisztérium Telegramon számolt be arról, hogy május 18-án bombatalálatok érték az ország elektromos hálózatát, amelynek következtében több mint 20 település áram nélkül maradt.

A bejegyzésből az is kiderül, hogy szintén csütörtökön egy olyan vezeték is leállt, amely Magyarországról Ukrajnába szállít energiát. A vezetékben a magyarországi oldalon keletkezett kár, és már dolgoznak a javításon. Arra nem tértek ki, hogy szándékos rongálásról, vagy valamilyen meghibásodásról van szó, ahogy az sem derült ki, hogy pontosan hol történt a káreset.

Nyitókép: MTI/EPA-PAP/Marcin Bielecki

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
elfújta az ellenszél
2023. május 19. 13:37
Ha ez jelzés volt az ukránoknak, akkor nagyonis helyénvaló. Csak hogy tudják, mire számíthatnak ha élesben kezdenek kekeckedni. De ha nem volt szándékos csak azt hiszik, úgy is jó
formaegy
2023. május 19. 11:00
"...Magyarországról Ukrajnába szállít energiát. A vezetékben a magyarországi oldalon keletkezett kár, és már dolgoznak a javításon." Jó munkához idő kell!!!
ellenforradalmár
2023. május 19. 09:57
"csütörtökön egy olyan vezeték is leállt, amely Magyarországról Ukrajnába szállít energiát. " Megijedtem, hogy nem kapunk áramot Ukrajnából...
Upuaut
2023. május 19. 09:55
Energiavezeték. Ezzel sokat tudtunk meg. Van pár fajta. 10 perc telefonálgatás után ki kellett volna deríteni, hogy valójában mi történt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!