„Együttműködés ezzel a rendszerrel?! Ugyan már! Pont ő hajtja a kormánypártok malmára a vizet” – a baloldalon sincsenek elájulva Hadházytól

2023. május 19. 06:58

Hadházy Ákos nekiment a DK-nak, és egykori kenyéradójának, az LMP-nek. Szerinte „rendszerkonform” ellenzéki szereplőkké süllyedtek Gyurcsány Ferencék, Ungár Péterék. Mások viszont azt gondolják, a független képviselő botránypolitizálása nagyban segíti a kormánypártokat.

2023. május 19. 06:58
null
Nagy Gábor
Nagy Gábor

Nem olyan rég, a politikai pályáját Fideszben kezdő, a tavalyi parlamenti választásokig Momentummal kokettáló, de azelőtt LMP-t is megjárt Hadházy Ákos azt a következtetést vonta le közösségi oldalán:

ha egy ellenzéki párt, annak képviselője bemegy a közmédiába, cinkostársa lesz a hatalomnak.

Most akkor ki a kollaboráns?

Amióta „áll a bál az európai uniós pénzek körül, a közmédiában megpróbálják elbábozni a kiegyensúlyozottságot”, és „újabban szorgalmasan, bár túlzásokba nem esve hívják szerepelni az ellenzéket” – írta. Pontosabban a „kevésbé kockázatosnak gondolt, rendszerkonform ellenzéki szereplőket”.

Az éppen független országgyűlési képviselőként ténykedő politikus az NMHH (Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság) egyik, minapi jelentését vette alapul, ami szerint a „DK után a legtöbbet az LMP-t emlegetik a közmédia csatornáin”. Utóbbi – tehát egykori pártja – „az egyik legkártékonyabb kollaboráns párttá züllött” – emelte ki bejegyzésében, amelyet Ungár Péter jelenlegi társelnök fotójával illusztrált.

Az LMP szinte azonnal reagált Hadházy posztjára: „Mivel a választások óta, többek között a kormány európai politikájának változása miatt, behívják az ellenzéki pártokat, az LMP ezért részt vesz a közmédia műsoraiban, és minden meghívásnak eleget tesz – írták, hozzátéve: – Nem látjuk, hogy mitől lesz jobb az országnak, ha az ellenzéki pártok nem élnek az adásidővel, ami nekik jut.” A Mandiner.hu érdeklődésére pedig közölték: nem kívánják értékelni Hadházy munkásságát, ezt a feladatot a zuglói választópolgárokra bízzák.

„Nekünk árt a botránypolitizálás”

Mások viszont – bár névtelenül, de –, éltek a portálunk adta lehetőséggel. Legtöbbjük azt vetette a független honatya szemére, hogy igazából – állításaival szemben –

botránypolitizálásával ő hajtja a vizet a Fidesz-KDNP malmára.

Akciói, bejegyzései hangzatosak, látványosak, az ellenzéki médiumok pedig kiemelt helyen tálalják Hadházy „munkásságát”. Ám, ha és amennyiben az ellenzéken belül kritikával illetik, megemlítik, hogy most „átlépett egy határt”, a képviselő „elmenekül”.

Azonban a lapunknak nyilatkozók leginkább azt hiányolják – főleg, amikor a „teljesítménye” kerül szóba –, hogy Hadházy nem méretteti meg magát. Sehol.

A tavalyi országgyűlési voksolás volt az első alkalom, mikor először (!) jutott be alanyi jogon a T. Házba,

megnyerve egy egyéni, sokak szerint egyértelműen könnyű körzetet – emlékeztettek. Hiszen 9 éve, amikor az LMP színeiben akart bejutni a törvényhozás épületébe, a szekszárdi körzetben próbálkozott – sikertelenül. Negyedik lett, 11 százalékos szavazataránnyal. (Csakhogy Schiffer András visszavonulása után Szél Bernadett mellett a párt társelnökévé választották, majd felvette az ügyvéd parlamenti mandátumát.) 2018-ban Tolna vármegye 1-es körzetében próbálkozott Hadházy, de ezúttal sem sikerült a szintlépés. Pusztán a listának köszönhette törvényhozási székét, tették hozzá baloldali, ellenzéki beszélgetőtársaink.

Bruttó 1,5 millió: zéró munka

A Mandiner.hu épp egy éve foglalkozott hosszabb cikkben a független országgyűlési képviselővel. Akkor felidéztük, hogy az időközben 1 547 298 forintra nőtt a bruttó keresete ellenére nem nagyon végzett képviselői munkát a Házban – csupán háromszor szólalt fel az előző ciklusban. Ott és azon kívül is botránypolitizálásba kezdett. Emlékezetes volt 2018 decemberi akciója, amikor az MTVA Kunigunda utcai székházába behatolva többedmagával igyekezett „zajt” kelteni, de akciójuk végül gyakorlatilag paródiává vált. 2019 októberében trágár szövegű táblával zavarta meg Orbán Viktor kormányfő parlamenti felszólalását. Majd Szél Bernadett-tel visszatértek az MTVA-székházba, hogy ismét megpróbálkozzanak felhívni magukra a figyelmet.

A jelenlegi ciklusban ezidáig a sokáig kérdéses eskütétele, valamint a Karmelita kolostornál lévő kordonfeszegetés miatt került címlapokra. Utóbbi nyomán jeleztük, eljárás indult az ellenzéki honatyával szemben.

Nyitókép: Hadházy Ákos Fb-oldala

***

Összesen 89 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ericco
2023. május 19. 13:08
Tavaly aprilisia ota meg a vak is latja, hogy az LMP es a DK az ofelsege ellenzeke.
zorroro
2023. május 19. 12:31
1. Hadházy az egyetlen ogy. képviselő a 178-ból, aki csak az alapdíját veszi fel (1,5 millió), a többiek mind kivétel nélkül mindenféle pozíciókkal kiegészítik legalább 2-2,5 millióra a jövedelmüket 2. A képviselői munkának 2 alapvető része van: a parlament épületében + a terepen végzett munka. Az o.gyűlés lezüllesztése miatt (teljhatalom, rendeleti kormányzás) ma az utóbbi sokkal-sokkal fontosabb 3. A terepen (választópolgárokkal, önkormányzatokkal, intézményekkel való) közvetlen munkában valszeg H. dolgozik a legtöbbet (korábban még Szél B. meg Juhász Péter) 4. A parlament épületében való ücsörgés-melegedés-bambulás-kávézás-fodrász- gombnyomogatás stb nem számít érdemi képviselői munkának 5. Az ellenzéki képviselők túlnyomórészt szájkaratéznak: sajttáj, atv, FB-poszt - hiábavaló törvényjavaslatok - kérdések, interpellációk, melyekre nincs érdemi válasz - a kormánypártiak még ennyit se csinálnak a milliókért 6. Azt a tényfeltáró, a költségvetési és EU-pénzek felhasználását ellenőrző munkát, amit H. csinál, mindegyik képviselőnek el kellene végeznie a maga körzetében, hisz mindenhol közpénzeket használnak, de nem teszik H. ma a legveszélyesebb képviselő a végrehajtó hatalom számára 7. H. ellen a korrupciós ügyekben sose tesznek feljelentést (pedig kérte is), csak dudálás meg tüntetésszervezés.. meg hülyeségek miatt - ez sokatmondó, beismerő vallomás 8. A rogyás agyközpont újra és újra belekezd a lejáratása kampányába (volt már szomszédgyilkos, gyerekbántalmazó, kurvapecér...) - ez a fenti szerzemény is nagyjából erről szól 9. Az illiberális rezsimek (orbán büszkén bejelentette 2019-ben Tusnádfürdőn, hogy ő ezt felépítette) kriminalizálják az ellenzéket (idegenügynök stb.), és börtönbe is csukják (putyin, erdogan lukasenka...). H. meg még nincs börtönben 10. H. természetesen nem hős meg nem hibátlan, de egyelőre különb, és a munkája felette van, hasznosabb, mint a többieké
Vizi369
2023. május 19. 11:52
Ez a zokni lehetne a zászlótok libsikomcsik és még csak nem is értitek, hogy mennyire jelképe a világotoknak, mennyire ilyenek vagytok, egy nagy igénytelen büdös zokni, mert ti lehettek bármi is.
Hangillat
2023. május 19. 10:46
"kormánypártok malmára a vizet” " Hadymalomházi Don Quijote állatorvosi lófalloszt pallosként forgató átvágta a malomtól a vizet a kormánymalomhoz vezető árok ideiglenes gátját, így az elapadt patakban puszta kézzel kifogott 444 aranyhalat, 1234,5 ezüsthalat és 52608,21 rézhalat; a fémek kivonása után azokat a kormánykorrupció elleni harcért bécsi lakába irányította, illetve ötujjú, leleplező kémzoknik előállítására fordította.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!