EP-képviselő az új jelentésről: Abszurd zsarolási, nyomásgyakorlási kísérlet

2023. május 28. 12:58

Hidvéghi Balázs szerint az újabb jelentés a Magyarország elleni támadások sorába illeszkedik.

2023. május 28. 12:58
null

Az Európai Parlament (EP) újabb jelentése teljesen abszurd, egy újabb zsarolási, nyomásgyakorlási kísérlet Magyarország ellen – mondta Hidvéghi Balázs fideszes európai parlamenti képviselő a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában, amelyben arról is beszélt: a kormány ragaszkodik ahhoz, hogy megvédje a rezsicsökkentést.

A kormánypárti politikus szerint az újabb jelentés a Magyarország elleni támadások sorába illeszkedik, és arról szól, hogy Magyarországnak semmiféle uniós forrást nem szabadna odaadni, illetve az ország arra sem alkalmas, hogy az EU soros elnökségét 2024-ben ellássa.

A javaslat előterjesztői között több frakció tagjai megtalálhatók, például Cseh Katalin, a Momentum EP-képviselője is jegyzi a szöveget – emelte ki. Hozzátette: a baloldali magyar EP-képviselők évek óta támadják saját hazájukat, ez más országokra nem jellemző.

A jelentés vitáját jövő hét szerdán tartják, és csütörtökön lesz szavazás.

Hidvéghi Balázs szerint ez egy politikai állásfoglalás a parlament részéről, amelyet azért is sürgetnek, mert folyamatosak a tárgyalások Magyarország és az Európai Bizottság közt az uniós forrásokról és a bizottság által kért törvénymódosításokról. Magyarország ebben kiszámítható és jó partner, az EP viszont nem akarja, hogy megállapodás szülessen – tette hozzá.

Úgy fogalmazott: Magyarország „precedens arra”, hogy lehet az EU-ban mást is csinálni, mint amit Brüsszel éppen kitalál. Lehet úgy sikeres, nemzeti alapú, kereszténydemokrata politikát folytatni, hogy azt az emberek megértik és támogatják.

A fideszes politikus arról is beszélt: háborús pszichózis jellemzi ma a brüsszeli világot, ahol mindenki fegyverszállításról és katonai részvételről beszél. Magyarország ebben is mást képvisel, a békepárti állásponthoz való ragaszkodása pedig csak tovább fokozza a szembenállást.

A műsorban kitértek az uniós elnökségre is, amelynek ellátása félévente más-más tagállam feladata. Ez az egyik alappillére az unió működésének, ehhez semmi köze az Európai Parlamentnek, nincs abban döntési vagy javaslattételi joga, hogy melyik ország mikor töltse be az elnökséget, illetve abban sem, hogy betöltheti-e az elnökséget – szögezte le Hidvéghi Balázs.

Rámutatott: az EP-választások közeledtével az európai baloldal, a magyar dollárbaloldal aktív részvételével, még inkább igyekszik fokozni a nyomást Magyarország ellen.

„Ez csak az európai parlamenti képviselők kritikáinak bevásárlólistája" - a soros elnökséggel kapcsolatos állásfoglalásról

Szakértőkkel vizsgáltuk meg azt, hogy mit jelent a legújabb pletyka hazánkra nézve!

(MTI)

Nyitókép: Frederick FLORIN / AFP

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zsolt75
2023. május 28. 20:14
"Orbán korrupt" Mondja a másik ep-képviselő, majd kedélyesen mosolyogva visszaül kajla évi mellé.
Igazszó
2023. május 28. 18:24
A helyzet romlani fog. A vétótlan köpcös geci gyáva csicskával és sajnos a magyarokkal is úgy bánnak, mint a gyáva csicskákkal. Alaposan megrugdossák és szarnak rá. Sajnos ránk, a magyarokra is. Orbánnál nem azt kell figyelni, miket hazudozik, hanem azt, amit tesz: A héten nem vétózta meg a hohol teljes és korlátlan vámmentességet. Se. Szar vétótlan gyáva csicska. Hazug gazember.
Palatin
2023. május 28. 16:10
Babits Mihály, kedvenc költőm ezt írná ma a brüsszeli kígyófészekröl és hazai csatlósairól "Bigott, becstelen brüsszeli bagázs" címmel: Bár bolygónk bajai baljóslatúan bokrosodnak, Bölényként bömbölő, bukott bajkeverő betyárok Bírálgatják büszke bajnokunk békés buzgalmát. Bárdolatlan, becstelen blöffölés, bizony barátaim. Balgatag bürócsődörök becsvágya burjánzik, Botozásra, belezésre, boncolásra bujtogatnak. Bizalmat bitorló bennfentesek becsmérelnek, Beteges bárgyúság, bűnös, borgőzös borzadály. Botrányosan bomlasztó, békétlen, botor beszéd, Bujkáló, bugyuta besúgók bókolgatnak beszarin, Burjánzó, bávatag butaság bugyborékol belőlük, Bágyadt bölcsesség borús bűntudattal bódorog. Belföldön bünös barbárok bujtogatnak bugrisokat, Bolsevik baromságokat bégetve bubikat bepaliznak, Bizalmaskodó bohémséggel bókolnak bácsikáknak. Büneitekért Belzebúbnak bugyraiban bünhödjetek.
Palatin
2023. május 28. 16:09
TITKOS SZAVAZÁST KELL RENDEZNI A VÉTÓ ELTÖRLÉSÉVEL KAPCSOLATBAN. Mi a helyzet a vétójoggal? Ne legyünk annyira naivak, hogy a románok vagy mások le akarnak mondani a vétójogról. Dehogy akarnak, csak a balhét emiatt Orbánnal akarják elvitetni. Minden vezetö arra számít, hogy Orbán úgyis megvétózza a vétó eltörlését, tehát ök nyugodtan lehetnek jófiuk, akik "az európai egységért harcolnak". Aztán ha majd Orbán kikaparja nekik a gesztenyét nagyon örülni fognak, de ugyanakkor, mint mindig, fújolják majd Orbánt az "európai egység megbontása miatt". Ez meg már jó ideje, vakság ezt nem látni. Ebbe nem szabad bele menni, ki kell találni valamilyen stratégiát. Ha csak Magyarország vétózik a vétó eltörlése ellen, akkor ki fognak valamit találni, hogy a késöbbi magyar vétókat ne kelljen figyelembe venniük. Tehát pl. a vétó megvétózását lehetne ahhoz kötni, hogy még legalább 1-2 tagország is vétózik. Igy szint kell vallami még másoknak is, és nem lehet Magyarország megint a bünbak. De egy másik megoldást látnék jobbnak. TITKOS SZAVAZÁST KELL RENDEZNI A VÉTÓ ELTÖRLÉSÉVEL KAPCSOLATBAN. EHHEZ RAGASZKODNI KELL. Azt kell mondani, hogy ez a feltétele annak, hogy egyáltalán a dolog teítékre kerüljön.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!