Nem akarnak vitatkozni Magyarország soros elnökségéről a tagállamok

2023. május 31. 06:15

Több miniszter is úgy nyilatkozott, hogy nem látja elérkezettnek erre az időt.

2023. május 31. 06:15
null

Kedden Brüsszelben tanácskoztak az uniós tagállamok EU-ügyi miniszterei, de a tárgyaláson nem esett szó Magyarország 2024-es soros elnökségéről – derítette ki a Népszava. A lap kérdésére Jessica Roswell svéd tárcavezető a jelenlegi EU-elnökség képviseletében elmondta, a tagállamok egyelőre nem kívánják napirendre tűzni a kérdést.

Az Európai Parlament csütörtökön szavaz egy állásfoglalásról azzal kapcsolatban, hogy Magyarország el tudja-e látni az EU Tanácsának soros elnökségét úgy, hogy Brüsszel szerint megsérti az unió alapvető értékeit.

A Népszava beszámolója szerint a miniszterek keddi ülésén meghallgatták Varga Juditot – a 2018-as Sargentini jelentés óta immár hatodszor – a magyar jogállamiság helyzete kapcsán. A lap szerint a „tagállamok képviselőit továbbra is aggasztja a rendeleti kormányzás, a médiapluralizmus hiánya, a melegek elleni lépések és a pedagógusok státusztörvénye Magyarországon”.

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Összesen 204 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Robert69
2023. május 31. 11:54
A hazáruló libernáci, baloldali csürhét meg kell akadályozni abban, hogy újabb négy évet töltsenek el a képviselőik azzal, hogy az EP-ben saját hazájukat és annak lakosságát elárulják. Ennek egy módja lesz, menjünk el szavazni, minél többen, ne juthassanak ki Brüsszelbe.
Palatin
2023. május 31. 11:44
Nagyon jó ötletnek tartom a szándékot, hogy a magyar elnökség végre felülvizsgálja ezt a korrupt brüsszeli mocsarat, hogy hogy is mennek ott a dolgok, ki kinek a csicskása, ki veszteget meg kit, mit keres ott Soros, hova mennek a pénzek, ki a motorja a hungrofób lobbinak stb. A brüsszeli rablók akarnak itélkezni a budapesti hóvirág-tolvajok felett. Oda kell csapni.
patópál
2023. május 31. 11:16
"Több miniszter is úgy nyilatkozott, hogy nem látja elérkezettnek erre az időt." Majd az elnökség kezdete előtt 2 héttel keverik meg a szart, hogy jogorvoslatra ne legyen idő?
Dezsőke
2023. május 31. 10:40
most a magyarok? holnap kik? a jogszabályokat, elveket, az egyenlóség elvét főleg, be kell tartani!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!