Indul a CPAC Hungary, a konzervatív dzsembori!

2023. május 03. 16:27

Matt Schlapp, a CPAC elnöke szerint hazája kétségbeesett helyzetben van, a tét pedig az, hogy az amerikaiak meg tudják fordítani a jelenlegi folyamatokat.

2023. május 03. 16:27
null
Baranya Róbert
Baranya Róbert

Csütörtökön és pénteken tartják Budapesten, a Bálna rendezvényközpontban a CPAC-et, a Konzervatív Politikai Akció Konferenciát.

Szánthó Miklós, a szervező Alapjogokért Központ (AI) főigazgatója az eseményt ismertetve elmondta: már a tavalyi rendezvény is óriási siker volt, ami egyrészt levezethető abból is, milyen frusztrációt okozott a balliberális médiában. Ám a siker nemcsak az AI-t illeti, ez az egész magyar jobboldali közösség érdeme és sikere.

– hangsúlyozta Szánthó, hozzátéve, hogy Magyarországnak Amerikában is vannak barátai, akik Istenben hisznek, megvédik a határokat és a gyermekeiket.

A rendezvény szlogenje, hogy „Együtt erő vagyunk" és idén is megvalósítjuk a liberálisok rémálmát, a nemzeti erők nemzetközi összefogását – mondta a főigazgató. 

A CPAC Hungary vezérszónoka idén is Orbán Viktor magyar miniszterelnök lesz, de más vezető politikusok is érkeznek majd, mint például Irakli Garibashvili grúz miniszterelnök, Janez Janša volt szlovén miniszterelnök, valamint Andrej Babis, korábbi cseh kormányfő.

Ezen kívül felszólalnak még amerikai kongresszusi képviselők, korábbi szenátorok, illetve beszélni fog Matthew Whitaker, Donald Trump egykori igazságügyi minisztere is.

Visszatérve a CPAC mottójára, Szánthó hangsúlyozta: nemcsak értékeinkért tudunk együtt kiállni, a békéhez is csak együtt van erőnk. 

Mert miközben mindannyian elítéljük az oroszok háborús agresszióját és kiállunk Ukrajna szuverenitása mellett,

– fogalmazott az AI főigazgatója, aki reményét fejezte ki, hogy a CPAC-en még többen meg fogják érteni: a magyar békepárti álláspont illeszkedik a Nyugat geostratégiai horizontjához.

A főigazgató kifejtette: ha a háború tovább szélesedik, és a transzatlanti világ képviselői továbbra is az Ukrajna végső győzelmét célzó felfegyverzésben látják a konfliktus egyedüli megoldását, az egyidejűleg eredményezheti Amerika egyik legnagyobb szövetségese, Európa gazdasági megrogyását és egyben egy új orosz-kínai tengely kialakulását. Ez pedig blokkosodáshoz és Európa vazallusi helyzetbe kényszerüléséhez vezet. 

Aláhúzta: 

aki valóban a transzatlanti érdekeket és Európa érdekeit tartja szem előtt, az támogatja a magyar békepárti álláspontot.

Matt Schlapp, CPAC elnöke a tájékoztatón arról beszélt, épp azért jöttek újra Magyarországra és nem választottak más európai nagyvárost, mert van valami közös az amerikai konzervatívok és a magyar nép szándékaiban.

Schlapp szerint országa kétségbeesett helyzetben van, minden eddigi érték megkérdőjeleződik, az emberek látják a közösségek széthullását, a vallás elleni támadásokat. Egy ilyen helyzetben pedig jó eljönni egy olyan helyre, ahol ezeket a trendeket megfordították. 

Az amerikaiak az alapkérdésekben egyetértenek a magyarokkal, ugyanúgy ítélik el a háborút és békét szeretnének

– hangsúlyozta Matt Schlapp, aki utalt arra, hogy ha Donald Trump lenne az amerikai elnök, az orosz-ukrán konfliktus ki sem robbant volna.

A CPAC elnöke úgy fogalmazott: az amerikaiak nagyon kemény csatában vannak, a tét pedig az, hogy meg tudják-e fordítani a jelenlegi folyamatokat, képesek-e újra erőssé és büszkévé tenni az USA-t. 

 

Nyitókép: Orbán Viktor a tavalyi CPAC Hungary-n (Fotó.Mátrai Dávid)

 

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kulszek
2023. május 03. 18:14
Trump ellen azt hozták fel, joggal a segédei, hogy úgy akarja vezetni az országot mintha egy magáncég lenne. Abban van gyakorlata. Viszont nem egy jól képzett csúcs-politikus, kiforrott kül- és belpolitikai elképzelésekkel. Elbukdácsolt a démonkraták eléje gördített akadályai közt lavírozva. De nem láttam egy zseniális húzást sem ami tőle származott. Nameg már idős is. Hagyni kellene élvezze a hátramaradott időt. Meg kell újítani a tagságot, nyugdíjazni a nagy öregeket! Intenzíven kihasználni a modern tudományos módszereket és politikai lehetőségeket csak fiatalokkal lehet! Hajrá CPAC! Gyí, Cé-paci!
WLaci
2023. május 03. 17:58
Anyád a konzervatív, nem a populista, bűnöző és elmebeteg buzikból álló CPAC.
Armageddon
2023. május 03. 17:28
"A CPAC példája is azt mutatja, hogy az USA nem egyenlő Joe Bidennel". Igaz! Ahogy Orbán sem egyenlő Magyarországgal.
olvass
2023. május 03. 17:22
Na, ez rettenetesen fájhat nekik, ha rögtön az elején kötelékben repülnek rá !!! :-) Az első 12 komment fele libsitroll: @egynick @kunfia @Lajoss @NERbot @nyihaha @mreinstand
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!