Kiderült: hibásan mérlegelt a mentésirányító Gálvölgyi rosszullétekor

2023. május 12. 14:32

Az OMSZ közleménye szerint minden részletre kiterjedő vizsgálatot folytattak le a segélyhívás fogadása kapcsán.

2023. május 12. 14:32
null

Hibásan mérlegelt a mentésirányító szerda délelőtt egy segélyhívás fogadásakor, ezt állapította meg a mentők belső vizsgálata – közölte az Országos Mentőszolgálat szóvivője pénteken az MTI-vel. Győrfi Pál korábban a sajtóban nyilatkozva jelezte, hogy vizsgálat indult a Gálvölgyi János színművész rosszulléte utáni riasztás fogadása ügyében

Az Országos Mentőszolgálat pénteki közleményében azt írta: minden részletre kiterjedő vizsgálatot folytattak egy a mentőkhöz szerda délelőtt érkezett segélyhívás fogadása kapcsán. Elemezték a telefonbeszélgetések hanganyagait, a számítógépes rendszerekben rögzített egyéb adatokat, a szabad mentőkapacitást és meghallgatták az érintett mentődolgozókat is.

A vizsgálat megállapította:

a segélyhívást fogadó mentésirányító rosszul döntött,

amikor a bejelentőtől kapott információk alapján az esetet nem az életveszélyes kategóriába sorolta, ennek következtében nem történt meg a rendelkezésre álló és riasztható rohamkocsi azonnali kiküldése.

A felelősség megállapítása elmarasztalást von maga után

A mentőszolgálat közleményében kitért arra, hogy a nehézlégzés (még ha már egy napja fennáll is) olyan riasztó tünet, amely magában hordozhatja az életveszély lehetőségét, és azt a hozzátartozó visszahívása során feltett, tájékozódó kérdésekkel sem lehetett kizárni.

Hozzátették: a közvetlen életveszély ugyan az elhangzott tünetek alapján nem volt egyértelműen megállapítható, de kétséges esetben a betegbiztonság érdekében mindig a súlyosabb lehetőséget kell irányadónak tekinteni. Fentieket alátámasztja az is, hogy a beteg állapota a későbbiekben tovább romlott és jelenleg is intenzív osztályos kezelésre szorul.

A felelősség megállapítása elmarasztalást von maga után, a mentésirányítók munkájának szakmai támogatását az Országos Mentőszolgálat tovább erősíti – áll a közleményben.

(MTI)

Nyitókép illusztráció. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

***

***

 

Összesen 181 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kormánypárti2
2023. május 13. 12:38
Épüljön fel, gyógyuljon meg, hogy még sokáig élvezhesse annak a társadalomnak a megbecsülését, amit ő mocsok módon szarrá fikázott.
I.N.R.I.
2023. május 13. 08:46
A buta zsidók azzal ajvékolják tele a sajtót, hogy annyira ostobák, hogy egy mentőbejelentéstre képtelenek. Buta zsidók! Kinyírják az apjukat és egy gójra akarják kenni. Mekkora zsidó szánalmas történet, újból. Egy normális világban előveszik a buta zsidó picsákat mert szándékosan veszélyeztették az apjukat. Nem jelezték, hogy romlott az állapota és olyan szakszerűtlenül mozgatták, szállították, hogy majdnem belehalt. Egy kritikus állapotú beteget tilos laikusonak személygépkocsival szállítani mert belehalhat a szakszerűtlen mozgatásaba. Zsidóterror van Magyarországon! A gyilkos zsidók helyett az agyonterhelt magyart veszik elő, megint. Tiszaeszlár 2.0.!
MyOp
2023. május 12. 20:42
Eső után köpönyeg.
gyaloggos
2023. május 12. 20:19
VALAMI sehogyan sem kerek ebben a történetben. MÉG csak telefonon sem kérdezték meg a háziorvost, vagy az orvosi ügyeletet, hogy ez mi lehet?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!