Véget ért a kilakoltatási moratórium

2023. május 02. 14:30

A koronavírus-járvány miatt azonban 2021 első és 2022 második negyedéve között végig kényszerértékesítési és kilakoltatási tilalom volt érvényben.

2023. május 02. 14:30
null

Idén több ezer adós kerülhet nehéz helyzetbe a kilakoltatási moratórium április 30-i megszűnésével. A november 15. és április 30. között érvényben lévő moratórium alapján ez alatt az idő alatt magánszemélyt nem lehetett a lakásából kilakoltatni. Ezt követően azonban újraindulhatnak a lakásárverések, valamint a kilakoltatások – írta meg a Portfolio.

A lap kiemelte, hogy az elmúlt években

a koronavírus-járvány miatt 2021 I. és 2022 II. negyedéve között végig kényszerértékesítési és kilakoltatási tilalom volt érvényben,

2022 III. negyedévében azonban már ismét jelentős számú végrehajtás történt.

Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Róka László

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bunko_jobbos
2023. május 03. 08:16
Mindig csodálkozom, hogy mennyien ellenzik a kilakoltatásokat. Miközben nem gondolnak bele, hogy ha nem lenne, akkor KÖVETKEZMÉNYEK nélkül lehetne más tulajdonát használni. Pl. valaki hitelt vesz fel, nem fizeti vissza, de a kölcsönadó nem tehet semmit. Vagy elfoglalják a bérlők a lakásodat, és akkor onnantól már ÖRÖKRE az övék marad. Nem ruházna be senki ingatlanra, nem tudna senki bérbe venni lakást, mert annyira kockázatos lenne kiadni, hogy inkább vennének a árából Apple részvényt. Tudom, hogy csúnya dolog, nem néz ki jól, de gondolkodni kéne, nem az érzelmekre hallgatni.
Tommaso
2023. május 02. 20:21
A magyarok által megválasztott kormány magyar embereket rak az utcára. Több ezres számban. A nem kilakoltattak pedig 46%-kal többet fizetnek a kajáért, mint tavaly. DE azért ők is a FIDESZ-re szavaznak. A magyarok vagy hülyék, vagy mazochisták.
Obsitos Technikus
2023. május 02. 17:22
Hat embert máris kilakoltatott a földgáz a Bérkocsis utcában.
igen de nem
2023. május 02. 15:52
Figyusz! A Pataki házát elvihetitek izraeli köcsögök ,mert az cigányozott Apátival ,de nekem ehhez semmi közöm, értve vagyok!? Mondjuk a TEK szerelkezzen fel...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!