Újabb bírságot kell fizetnie a BKK-nak szabálytalan közbeszerzési eljárás miatt

2023. május 16. 13:59

„Így nem csoda, hogy nem marad pénz Budapesten” – írja a Fidesz Budapest.

2023. május 16. 13:59
null

Újabb bírságot kell fizetnie a Budapesti Közlekedési Központnak (BKK) szabálytalan közbeszerzési eljárás miatt – áll a Közbeszerzési Döntőbizottság határozatában. Mintegy 60 millió forint a büntetés mértéke.

„Most a jegykiadó automaták gyártásáról, szállításáról és üzemeltetéséről szóló tenderbe tört bele a bicskájuk. A Lánchíd felújítása miatt pedig újabb bírság várható, ugyanis nem voltak képesek időben bejelenteni az alvállalkozókat” – írja a Fidesz Budapest.

Így nem csoda, hogy nem marad pénz Budapesten

– írja a párt Facebook-oldalán.

„Főpolgármester úr, nem inkább olyan tanácsadókkal kéne körülvennie magát, akik nem talicskázzák szét a pénzt, hanem munkájukkal inkább segítik Budapest fejlődését, gyarapodását?” – tette fel a kérdést a párt.

A BKK az ügyben fellebbez a Fővárosi Törvényszéknél a bírság ellen

A BKK álláspontját az ügyben alább olvashatják:

A Budapesti Közlekedési Központra a Közbeszerzési Döntőbizottság annak ellenére szabta ki a 30+30 millió forintos bírságot, hogy határozatában maga is elismerte, hogy a BKK helyesen járt el a jegykiadó automatákkal (TVM-ekkel) kapcsolatos közbeszerzés kiírásakor, hiszen a szolgáltatás zavartalanságát csak így tudta biztosítani, illetve a legköltséghatékonyabb megoldást választotta.

„Egyetértett az ajánlatkérővel és a kérelmezettel abban a Döntőbizottság, hogy a szoftver hibás működése miatt olyan kényszerhelyzet állt elő, amely a vizsgált szerződésmódosítást az eredeti szerződéssel elérni kívánt cél elérése érdekében szükségessé tette” – írta a Közbeszerzési Döntőbizottsága határozatában. Egy másik dokumentumban a Közbeszerzési Hatóság úgy fogalmazott: „a Keretmegállapodás módosításának időpontjában a TVM készülékek a Nyertes ajánlattevő birtokában voltak, a Nyertes ajánlattevő által történő javítás jelentette a legköltséghatékonyabb és leggyorsabb megoldást Ajánlatkérő számára más gazdasági szereplőkkel való szerződés megkötése helyett.”

A BKK az ügyben fellebbez a Fővárosi Törvényszéknél a bírság ellen.

Nyitókép: Mandiner / Földházi Árpád

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kristály
2023. május 19. 14:42
Nulla tudás , nulla hozzáértés az 1% párt vezetése. Majd mi fizetjük a milliárdok elherdálását.
Hebrencs63
2023. május 18. 03:21
Ilyet csak az mond, aki teljesen nincs tisztában azzal, hogy mit beszél
Janika50
2023. május 17. 05:23
Ahogy Fenyőünnep Gergely, úgy a Budapesti Közlekedéskorlátozó Központ is egy csoda a maga nemébén. Amikor megalakult, még valóban a közlekedéshez értők alkották, mára a sokdiplomás, semmihez nemértő, -kivétel a pénzlenyúlás- felelősséget soha semmiért nem vállaó un szakemberek alkotják a siserehad gyülekezetet.
Obsitos Technikus
2023. május 16. 17:58
Azon filózok, hogy ez miképpen hoz vajon hasznot Draskovics elvtársnak. Mert hogy hasznot hoz neki, az tuti.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!