Miniszteri bejelentés: Magyarország továbbra is fenn fogja tartani az Ukrajna felől érkező gabona behozatali tilalmát

2023. április 25. 19:28

Nagy István éppen tanácsülésen tartózkodik Luxemburgban.

2023. április 25. 19:28
null

Noha az uniós agrártanács ülésén nem született döntés az ukrán gabona okozta, az Európai Unióban kialakult belső piaci válság elhárításáról, a közelgő megállapodás eredménye az lesz, hogy Magyarország továbbra is fenn fogja tudni tartani az Ukrajna felől érkező gabona behozatali tilalmát – jelentette ki Nagy István agrárminiszter Luxembourgban magyar újságíróknak nyilatkozva kedden.

A tárcavezető az Európai Unió Mezőgazdasági és Halászati Tanácsa ülésének szünetében közölte: a tárgyalások iránya jó, az Európai Unió ugyanis elfogadta azokat a tagállami kényszerintézkedéseket, amelyek egyoldalú döntéssel betiltották az ukrán mezőgazdasági intézkedések importját.    

Az EU elismerte a helyzet súlyosságát, megérti a tagállamok döntését és keresi az intézkedések fenntartását lehetővé tevő megoldásokat – mondta Nagy István.

A visegrádi országok tiltakoznak az ukrán gabona vámmentes behozatala ellen

A CTK hírügynökség jelentése szerint Jan Dolezal elmondta: a cseh, a lengyel, a magyar és a szlovák agrárkamara a közeljövőben közös levélben fordulnak Brüsszelhez, hogy foganatosítson intézkedéseket a probléma megoldására. A közép- és kelet-európai országokba vámmentesen beáramló ukrán gabona gondokat okoz a helyi termelőknek, akik ezért nem tudják saját gabonájukat eladni - emelte ki.

Nagy István: Földházi Árpád, Mandiner 

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kriszta67
2023. április 26. 07:22
Csak a gabonáét?
Lajosbela
2023. április 26. 00:09
Akkor 2000 Ft lesz a kenyér ára?
mamarizsa
2023. április 25. 21:30
Harsog a fideszes a legyőzhetetlen orosz hadseregről... Krími háború, orosz-japán háború, I. világháború, Ii. világháború a brutális mennyiségű hadianyag, hadieszköz nélkül, amit az angolszászok szállítottak, Afganisztán, hidegháború? Putyin egy blitzkrieg-et tervezett Ukrajna ellen, ahogy Hitler a Barbarossát a Szovjetunió ellen 12 hétre tervezte... Az anyagháború ott a védelezőnek kedvezett, akit az akkori Nato fegyverzett föl, közben Hitler folyamatosan cserélgette a tábornokait, és szart a katonák felszerelésére (Prigozsin siralmai)... És ha igaz az, amit a fideszes mond, hogy Oroszország nem a Szovjetunió, akkor a ruszki Napoleónon kívül senkit se győzött le mostanában, őt is a tel intezte el. A telet az ukránok is ugyanúgy ismerik...
Házam Hazája
2023. április 25. 20:28
Vigyék hajókon, amerre akarják és ameddig tudják.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!