Köves Slomó: Gyöngyösi Márton olyan a széderasztalnál, mint egy pedofil díszvendég az óvodai nevelésről szóló konferencián

2023. április 11. 17:11

Az EMIH vezetője szerint a Jobbik-Konzervatívok elnökén nem látszanak a megtérés jelei.

2023. április 11. 17:11
null

Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) vezetője keményen bírálta az Indexnek a Jobbik–Konzervatívok elnökének Gyöngyösi Márton meghívását arra a széderestre, amelyen mások mellett részt vett David Pressman budapesti amerikai nagykövet, és Magyarországi Zsidó Hitközség Szövetsége (Mazsihisz) képviselői.

– fogalmazott Köves Slomó. Majd hozzátette: „Félreértés ne essék! A zsidóság hisz a megtérés, a tsuva erejében. Kiemelte: „erre az esélyt még Gyöngyösi Mártonnak is meg kell adni”.

Az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) vezetője szerint viszont „Gyöngyösi Márton esetében nem erről van szó. Egy olyan pártnak az elnöke, amely hosszú éveken át szimbóluma volt a legújabb kori magyar rasszizmusnak, és maga ennek a pártnak a színeiben hozta vissza a Tisztelt Házba a nyílt antiszemita retorikát”.

Köves Slomó kifejtette, a zsidó hagyomány szerint a megtérés három lépésből áll. A megbánás, a megvallás és az elhatározás (a változásra). „Bölcseink azt tanítják, hogy ha háromból egy is hiányzik, akkor az olyan, mintha a tisztátalan ember alámerülne a tisztaságot hozó rituális fürdőben, miközben csúszómászót szorongat a kezében” – mondta. 

Így

Hozzátette, hogy: „így pedig, Gyöngyösi Márton hírhedt beszédét felidézve, az ember akár azt is gondolhatja, hogy Gyöngyösi két pászkafalat között a nemzetbiztonsági kockázatok iránt kutatva pásztázta az asztal körül ülőket”.

Jaj, akik a rosszat jónak mondják, és a jót rossznak, akik sötétséget világossággá tesznek, és világosságot sötétséggé, akik keserűt édessé tesznek, és édest keserűvé – tanította Ézsaiás 2700 évvel ezelőtt (Ézsaiás 5:20.)” – ismertette Köves Slomó az Indexnek.

Nyitókép: Földházi Árpád, Mandiner

Összesen 93 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Attyla
2023. április 13. 08:44
Slomó, nem utólsg kell hisztizni hanem ott és felkeltette volna állni és otthagyni pressmant gyöngyösivel.
evpus
2023. április 13. 06:12
Pressman most azt mondja direkt hívta meg Gyöngyösyt a vacsorára. És ez még igaz is lehet, mert tudjuk, hogy a zsidók alap módszere a káoszkeltés, amiből aztán ők jönnek ki jól.
Lajoss
2023. április 12. 10:13
Slomó,te a Karmelitába jársz széderezni,erre vagy büszke?
ambaracurjan
2023. április 12. 08:50
Slomonak tökéletesen igaza van. Gyöngyösi egy semmi pártnak az ízetlen, bűzetlen, semmilyen névleges vezetője. A Jobbik már lement a wc-n csak még nem akarják tudomásul venni. Hamarosan ennek is eljön az ideje. 2 év múlva már senki nem fogja tudni, hogy ki ült a széderasztalnál kipában a magyarellenes presszionáriussal.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!