Durván ijesztget a Der Standard: a lap szerint hazánkban „óriási méreteket” ölt a válság

2023. április 20. 12:24

A lap azt írja: Orbán Viktor „propagandista nyilatkozatai” úgy állítják be, mintha a megainflációért a háború brüsszeli támogatása lenne a felelős.

2023. április 20. 12:24
null

Az infláció, a válság, a háború és az energiahiány mindenhol érezhető az EU-ban, Magyarországon azonban óriási méreteket ölt a válság – olvasható a Der Standard cikkében. A cikk szerint hazánkat jobban sújtja az infláció, mint bármelyik más országot az EU-ban. Az inflációs ráta idén 25,5 százalékra szökött fel (Ausztria 11 százalékon áll, az uniós átlag 9 százalék). Attól függően, hogy mely árukat vesszük figyelembe, az arány 45 százalékra, sőt, majdnem három számjegyűre emelkedik.

– írják, majd úgy folytatják: ez a történet nem a magyarországi szegénységről szól, hanem egy olyan országról, amely figyelmen kívül hagyta a gazdasági válság figyelmeztető jeleit, amíg az teljes erővel el nem érte a középosztályt. Magyarországnak a virágzó jövő felé kellett volna haladnia. A cikk szerint Orbán Viktor politikailag az elmúlt egy évben

minden eddiginél jobban elzárkózott a többi uniós államtól.

Nézetei oroszbarátok, nyilatkozatai propagandisták: a NATO és az USA a hibás a háborúért, Ukrajna provokált, a nyugati szankciók és a háború brüsszeli támogatása a megainfláció oka. Még a Lengyelországgal való baráti kapcsolat is megromlott.

Nyitókép: Mandiner

 

Összesen 280 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Agricola
2023. április 21. 09:26
Egyetlen hónap inflációs rátája nem jellemzi a teljes év inflációs rátáját. Egy év 12 hónapból áll és ha más hónapokban alacsonyabb volt az inflációs ráta, akkor az éves átlag is alacsonyabb. Magyarországon 2022-ben az éves infláció 14,5 százalék volt. Lengyelországban 2022-ben 14,4 százalék volt az éves átlagos infláció. Az éves infláció (2022) szinte hajszálpontosan megegyezik a két országban, Magyarországon és Lengyelországban.
mrjkovacs
2023. április 20. 19:16
Érdekes Brüsszel szankcós politikája csak Magyarországon okozott jelentős inflációt.
brekker
2023. április 20. 19:14
Kivéve akkor, ha a komcsik itt is átveszik a hatalmat, mert akkor itt is Mad Max lesz.
brekker
2023. április 20. 19:11
2030-ra Németország egy élhetetlen Mad Max vidék lesz, vízum kell, hogy bejöhessenek hozzánk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!