Imádom a borsodi mentalitást

2023. április 17. 16:49

Bulizni is a borsodiakkal érdemes, velük a legjobb.

2023. április 17. 16:49
null
Boris Kálnoky
Boris Kálnoky

„Múlthéten írtam Budapestről és kérdezték néhányan: rendben, de mi a helyzet Borsoddal?

Sok magyarnak Borsod – egy szegényebb régió Északkelet-Magyarországon – egy kicsit olyan, mint Mexikó az amerikaiaknak. Talán nem olyan egzotikus, az időjárás sem jobb, nincs is tengerpart, meg az a sovány vigasz sincs, hogy legalább külföldön van. Ha a magyarok egy Mexikóban játszódó Hollywood-i filmet látnak – mondjuk a Desperadot - ahol rosszarcú alakok nagyon csúnyán viselkednek szörnyen lepukkant helyeken, azt gondolják: Jéé!! Ez pont olyan, mint Borsod!

Az ottaniak azt mondjak: »Sorsod Borsod«. Nincs menekvés.

Akik nem élnek ott, úgy mondják: »A lányt el lehet hozni Borsodból, de Borsodot nem a lányból.«

Ami annyit jelent, hogy az ottani észjárás annyira más és erős, hogy sosem fog eltűnni.

Hála Istennek! Imádom a borsodi mentalitást.

Egyébként Budapesten sok olyan ember lakik, akik Borsodból költöztek a fővárosba. Elég könnyen felismerhetők: barátságosak, közvetlenek, jó a humorérzékük, és szívből nevetnek, ha valami vicces. Bulizni is a borsodiakkal érdemes, velük a legjobb.

Csak ne húzzuk ki náluk a gyufát.

A borsodiak kifejezetten talpraesett emberek, akik bármilyen nehézséget túlélnek. Tudják, hogy kemény az élet, de ők még annál is keményebbek. Borsod tele van tehetséges fiatalokkal. Tudom, mert tanítok közülük néhányat. Nekem nagyon imponál, hogy mennyit tudnak, és milyen elszántan dolgoznak.”

Nyitókép: Ficsor Márton

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
abódezs
2023. április 19. 07:23
Örülök, hogy a borsodi népek szórakoztatják a felső-középosztálybeli uraságot. Azért a talpraesettség és a túlélési képesség nem véletlenül alakult ki bennük, és mégsem elég ahhoz, hogy ne az egyik legszegényebb része legyen az országnak. Ezen kéne változtatni inkább, a nyomor egzotikumának feldicsérése és a hiúság simogatása helyett.
Hazafi Teddymackó
2023. április 18. 13:46
Herr Kálnoky, ön framing specialista, tanítja ezt is az egyetemen? Hogyan kell úgy igazmondó újságíróként minden kritériumnak megfelelni, ami még old school, mégis a lényegről a közérdeklődést elterelni? Miért nem ír senki magyar sajtóföldön a PFIZER FILES-ról? Nekem ez az ami kiverte a biztosítékot. Ha lenne csak egyetlenegy média akár a hazában, amely nem az agendáját követi, hanem az igazságnak elkötelezett? In dem Sinne a Pulitzer-díj elértéktelenedett, a Nobel-békedíjhoz hasonlóan. Ég álddja önt, hátha lesz még Saulusból Paulus.
Dr Bubo
2023. április 18. 12:14
Csak a Diósgyőr!
Z0L1
2023. április 18. 10:45
Köszi Boris!Üdv Diósgyőrből!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!