Felmérés: jóformán senki nem támogatja a baloldal háborúpárti álláspontját

2023. április 18. 18:26

A megkérdezettek mindössze öt százalékának nyerte csak el a tetszését az ellenzék hozzáállása.

2023. április 18. 18:26
null

A válaszadók 95 százaléka elítéli, hogy a baloldal nem szavazta meg a parlamentben a Fidesz-KDNP békepárti határozati javaslatát, Az ellenzéki hozzáállás mindössze a válaszadók 5 százalékának tetszését nyerte el  – ismertette a Magyar Nemzet az Optimusz Direkt Marketing Kft. felmérésének eredményét.

A Mediaworks megbízásából készített közvélemény-kutatásban a cég azt a kérdést tette fel: egyetértenek-e azzal, hogy a baloldal nem szavazta meg az Országgyűlésben a kormánypártok által benyújtott békepárti nyilatkozatot. 

A kérdés egyértelműsítette, hogy aki elutasítja a baloldal megközelítését, az a békét támogatja.

A március végén elfogadott indítvány – amelyet az orosz-ukrán háború kitörésének egyéves évfordulója kapcsán nyújtottak be a kormánypártok – mielőbbi békét sürget, és óva inti az államokat minden olyan lépéstől, amely a háború kiterjedésével fenyeget – idézte fel a lap.

A felmérést telefonos hívásokkal készítette el az Optimusz április 6-a és 18-a között. A cég közel félmillió embert hívott fel, közülük 81 ezren válaszoltak a kérdésre.

A magyar törvényhozás elkötelezett a béke mellett

A Magyar Nemzet emlékeztetett arra, hogy a békepárti határozat kifejezi a magyar törvényhozás elkötelezettségét a béke mellett és felszólítja a nemzetközi közösség minden tagját, hogy a mielőbbi béke érdekében lépjenek fel, és kerüljék azokat a lépéseket, amelyek a háború kiterjedésével járnak. 

A kormánypártok határozatjavaslata mindemellett elítéli Oroszország katonai agresszióját, és egyértelművé teszi, hogy elismerik Ukrajna jogát az önvédelemre. Ugyanakkor hangsúlyozzák, hogy

senki nem kényszeríthet minket arra, hogy bármely ország érdekeit Magyarország érdekei elé helyezzük.

Az előterjesztés kitér arra is, hogy a Brüsszelben elfogadott gazdasági szankciók nem csillapították a háborút, az orosz gazdaságot sem kényszerítették térdre. Ezzel szemben óriási gazdasági károkat okoztak egész Európának. A kormánypárti képviselők szerint elfogadhatatlan, hogy Európa és benne Magyarország legyen a háború fő gazdasági teherviselője.

A háború gazdasági következményei mellett a határozat foglalkozik a humanitárius katasztrófával, a kárpátaljai magyarok helyzetével és a katonai veszélyekkel is. A Fidesz–KDNP felhívja a figyelmet arra, hogy a katonai konfliktus súlyosan érinti a kárpátaljai magyar közösséget. Végül világossá teszik, hogy hazánk a NATO és az Európai Unió elkötelezett tagja, és ebben a minőségében, szuverén államként Magyarország mindent meg fog tenni a béke előmozdítása érdekében – írta a lap.

Nyitókép: Földházi Árpád/Mandiner

 

***

Összesen 144 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gekk
2023. április 19. 15:17
Felmérés: jóformán senki sem támogatja orbit azon igyekezetét, hogy ismét orosz uralom alá kerüljünk.
LancelotDuLac
2023. április 19. 05:06
"Felmérés: jóformán senki nem támogatja a baloldal háborúpárti álláspontját" faszkalap! persze, hogy nem, mert nincs háborúpárti álláspontja te görény!!!!
Mennyei Hang
2023. április 19. 04:12
HOVA TŰNT A BORSODI GÉPGYÁR KALASNYIKOV LŐSZERGYÁRTÓ GÉPSORA A NAV RAKTÁRBÓL? KI TERMEL VELE 0-24 ÓRÁBAN LŐSZERT? KINEK ADJA EL? HÁBORÚPÁRTI CSAK REGNÁLÓ HATALMON LEVŐ KORMÁNY LEHET MERT ILYEN DÖNTÉST CSAK KORMÁNYZAT HOZHAT. PÁLYA SZÉLÉN ÁLLŐKNAK CSAK VÉLEMÉNYE LEHET. DE MÉG SENKITŐL SE HALLOTTAM HOGY ÖRÜLNE A HÁBORÚNAK. PEDIG BIZTOSAN VAN AKI ÖRÜL MERT LEGALÁBB VAN MIRE/KIRE FOGNI HOGY A 180 FORINTOS GÁZ MIÉRT 1000 FORINT A VÁLLALKOZÁSOKNAK ITTHON PL....
-Zsolt-
2023. április 19. 03:55
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⢸⡿⠃⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⢠⣿⠋⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⣾⣆⢠⣾⢺⣷⠀⢸⣦⠀⣼⡗⣿⣿⣷⣷⣿⣾⣿⣾⠂⠰⣿⡄⢸⣷⣿⣿⣷⣿⣺⣷⠀⠀⠀⣿⣾⣷⣷⣾⣷⣿⣾⣶⣿⣾⣷⡷⣾⣷⣿⣾⣾⣾⣷⣿⡶⣿⣾⣷⣷⣾⣷⣿⣾⣶⣿⠀⣺⡗⣿⡆⢸⣿⢺⣷⡀⣾⠆ ⣿⣿⣾⣿⢸⣿⠀⢸⣿⣿⣿⡟⣿⠉⢹⣿⣿⡏⠙⣿⠀⠀⣿⡇⣿⡇⣿⡏⠙⣿⣸⣿⠀⠀⠐⣿⡋⢹⣿⣿⡏⠉⠉⠉⠉⢩⣿⡷⠉⢻⣿⠉⢹⣿⠉⣿⡇⠉⣿⡏⠙⠉⢹⣿⠉⢹⣿⠠⢽⡇⣿⢧⣿⣿⠈⢿⣷⣿⡇ ⣿⣿⡿⣿⢸⣿⠀⢸⣿⣿⣿⣏⣿⣀⣸⣿⣿⣿⣿⣿⠀⠀⢹⣿⣿⠃⣿⣇⣀⣿⢾⣿⠀⠀⠠⣿⣁⣸⣿⢾⣿⣿⣿⡇⣰⣿⡟⠀⠀⢸⣿⠀⢸⣿⠀⣻⡇⠀⣿⡇⠀⠀⢸⣿⠀⢸⣿⠀⣻⣯⣿⣿⣿⣿⠀⢈⣿⣿⡇ ⣿⡇⠁⣿⢸⣿⠀⢸⣿⠀⣿⡏⣿⣿⣿⣿⠈⣿⣿⣿⠀⠀⢸⣿⣿⠐⣿⣿⣿⣿⣾⣿⠀⠀⢠⣿⣿⣿⣿⡌⠉⠉⣿⣷⣿⡏⠀⠀⠀⢸⣿⠀⢸⣿⠀⣽⡇⠀⣿⡇⠀⠀⢸⣿⠀⢸⣿⠀⢹⣷⣿⡟⢸⣿⠘⣾⣿⣿⡇ ⣿⡇⠀⣿⢸⣿⠀⢸⣿⠀⣿⡇⣿⠉⢹⣿⣼⣿⠃⣿⡀⠀⠀⣿⡏⠀⣿⡏⠉⣿⢼⣿⣿⣿⡟⣿⡍⢹⣿⢿⣿⣿⣿⢾⣿⣿⣿⣏⠀⢸⣿⠀⢸⣿⣿⣿⡇⠀⣿⡇⠀⠀⢸⣿⠀⢸⣿⣿⣿⣿⣿⡇⢸⣿⢸⣿⠣⣿⡇ ⠈⠁⠀⠉⠈⠉⠀⠈⠁⠀⠈⠁⠉⠀⠈⠁⠈⠁⠀⠉⠀⠀⠀⠉⠁⠀⠈⠁⠀⠉⠈⠉⠉⠉⠁⠉⠀⠈⠉⠈⠉⠉⠉⠀⠉⠉⠉⠁⠀⠈⠁⠀⠈⠉⠉⠉⠁⠀⠈⠁⠀⠀⠈⠉⠀⠈⠉⠉⢹⣿⠉⠀⠀⠉⠈⠁⠀⠉⠀ ⢰⣶⣶⣶⣶⣶⣶⣶⣶⣶⣶⣶⣶⣶⣶⣶⣶⣶⣶⣶⣶⣶⣶⣶⣶⣶⣶⣶⣶⣶⣶⣶⣶⣶⣶⣶⣶⣶⣶⣶⣶⣶⣶⣶⣶⣶⣶⣶⣶⣶⣶⣶⣶⣶⣶⣶⣶⣶⣶⣶⣶⣶⣶⣶⣶⣶⣶⣶⣾⣷⣶⣶⣶⣶⣶⣶⣶⡦⠀ ⢸⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⡿⣿⣻⣯⢿⣻⣽⣟⣿⡽⣿⣽⣻⣿⠿⠟⠛⢛⠛⠻⠿⠿⠿⢿⡿⣿⣟⣿⣻⣟⡿⣟⡧⠀ ⢸⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣟⣯⣿⣻⣿⢯⣿⣽⣿⣾⣿⢿⣿⣿⣿⢿⡾⣿⣯⣿⣻⣯⣿⣽⢿⣽⢾⡿⣟⢿⣞⡷⠛⢃⣉⢡⠠⡐⣄⢎⡵⢨⢤⢒⡤⢎⡦⡔⣤⢢⣌⣉⠙⠿⣯⡇⠀ ⢸⣿⣿⣿⣟⣿⣾⣿⣯⢿⣟⣿⣻⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣟⣿⣿⣿⣽⡿⠿⠯⠛⣚⣱⢯⠿⣼⣳⣯⣿⣿⣿⣷⣿⣽⣳⣟⣾⡻⣞⣿⡻⡽⠋⠁⡠⢒⠭⢢⠑⡬⢳⡘⣎⢳⠡⡎⣣⢻⢞⣵⢫⣶⢫⡴⣫⣟⡼⣦⠉⠀ ⢸⣿⣿⣿⣿⣾⣷⣿⣾⣿⣮⣯⣽⣮⣷⣻⣽⣯⢿⣿⣻⣿⣿⢿⡾⡗⠣⢂⣶⡟⣱⣯⣻⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣾⣷⣻⢾⣽⣣⡳⡽⠁⠄⠂⠠⠈⠣⢁⢚⠈⢇⡬⢳⣘⢧⣹⢷⣯⣞⣿⣿⣞⣳⣽⢧⡿⣽⣳⡇⠀ ⢸⣿⣿⣿⣳⡿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣾⣿⣾⣿⡷⣿⣟⡷⢈⣷⣿⣿⢾⡟⣷⡻⢿⢿⣻⢿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣾⣵⡿⠁⠄⢂⠐⠀⠡⢀⠎⠤⣋⠦⡸⢡⠟⢯⢯⢟⡜⡿⢯⣿⢿⣿⣽⣿⣻⢶⡽⣃⠀ ⢸⡿⣿⡽⢯⣽⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⡿⣋⡖⣿⣾⡿⣏⠚⠬⣡⢍⡓⢮⡹⢣⡝⣲⡙⢮⠻⣿⢭⡘⠙⢿⡟⢁⠰⢈⡀⢎⡰⢃⠎⣜⡲⣌⡳⡕⢣⠘⣦⢒⡶⣬⣛⣧⣟⣯⢼⣏⣻⡽⡾⣟⡇⠀ ⢸⢿⣱⣿⣏⣿⣹⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⢇⣹⢹⣾⡿⢱⠀⡸⢀⠁⡆⡉⠶⣈⠷⣸⢁⡹⢎⡷⣉⣷⠿⣶⡏⠰⢇⡇⢷⢸⢁⡎⣁⢿⣸⣹⢾⡹⣁⢇⡹⣾⢿⣹⣾⣿⣾⣾⣿⣷⣿⢿⣾⣹⣿⡇⠀ ⢸⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣻⢿⣿⢿⡽⣯⢿⣟⡯⣿⣯⢶⣻⢎⠣⣅⠲⢠⢋⢒⠰⣉⠶⣤⠳⣬⢳⢮⢷⡺⣝⢾⣻⠋⠠⡛⢦⡽⣭⠞⣰⣚⣭⣗⡳⣭⢞⡱⢤⢾⣽⣯⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣽⣿⣧⠀ ⢸⣻⢯⢿⣳⢿⣻⡽⣞⡿⡞⡷⢯⡟⣾⢫⢟⣞⡻⠾⣽⣿⣟⣾⡷⣎⠷⣈⢖⡡⢎⡎⢶⣉⠺⢌⡩⣉⣓⢫⢷⣹⢏⡞⠁⡀⢐⢉⠢⢋⡤⣞⢧⣟⣮⢽⡳⢭⢮⣵⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣷⠀ ⢨⢷⣫⢯⣷⣫⣷⣻⣽⢶⡿⣽⣮⣵⣣⣮⣝⣦⣹⣹⣿⣿⣿⣿⣿⡹⣞⡡⢞⡜⢮⣙⠷⣪⢷⢮⣷⣷⣾⣮⣷⢫⣞⡝⣦⡙⣦⢊⠔⣧⣟⣾⣛⡾⣣⢿⡹⣟⣾⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⠀ ⢸⡶⣯⣟⠾⣱⢧⡟⡼⣋⣟⢱⣋⣵⢫⣧⢿⣼⣳⢷⣿⣟⢯⣿⢳⡽⡲⠝⡬⣚⣥⢻⡼⣱⢯⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣟⣾⣿⡶⣿⣧⣁⡾⣵⢾⣹⣯⢿⣹⢷⣻⢿⣟⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⠀ ⢨⡽⣦⢯⣿⣳⣯⢿⣽⣙⣮⠶⣯⣶⡷⣎⡷⣭⣛⣜⣿⣛⡹⣞⣛⠖⡱⢫⡱⢧⣎⢷⣻⣿⣿⣛⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣟⣿⢣⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣟⡾⣯⣟⣯⣟⣯⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⠀ ⢸⣽⣽⡿⣾⣽⣫⣟⣶⣭⡾⣝⣳⣮⣿⡼⣏⣷⣛⣮⣻⣟⠻⢦⢫⠬⡑⢥⡓⣎⠬⢯⠿⣛⣻⣿⣿⣿⣿⣿⣿⢿⡹⣳⣿⢿⡿⣿⣿⣿⣿⣿⣻⢷⣻⡼⣽⢾⣽⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣽⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⠀ ⢸⣯⣿⣽⡳⢾⣵⣾⣶⣷⣽⣏⣷⣛⠶⡯⢽⠼⣟⣶⡽⢦⣿⣿⣧⠒⣍⢲⡙⡦⡙⣬⠳⣍⣓⠻⡿⣿⢿⣻⢽⠞⣰⡟⣯⣿⣝⣳⠿⣝⡖⢧⣛⡮⢷⣻⣽⢾⡿⣽⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣻⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⠀ ⢸⣿⣿⣻⣿⣟⣶⠟⠛⢉⠉⡉⠙⡛⢿⣿⣻⣞⣿⣿⢿⣧⡛⠶⣡⠂⡜⢣⡝⢶⡹⣐⢳⢐⠪⣅⠳⣬⢳⣷⣏⣰⢫⡝⣯⢿⣞⣣⣟⢧⣻⣳⢯⣟⣯⣷⣯⣿⣟⣿⣽⣿⣿⡽⣏⣿⣿⣿⣷⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⠀ ⢸⣯⣽⣽⣿⠟⣠⢊⠴⣁⠎⡴⢡⠜⣠⠘⣿⣿⣿⣾⣿⣻⣝⠰⢘⢐⢪⣑⢎⢧⢳⣙⢦⣫⣾⣼⣻⣾⣿⢿⢻⣿⣷⣿⣿⣿⣷⡳⣞⣿⢷⣻⣟⣯⣿⢾⣽⡿⣾⣟⡿⣷⣿⣟⡾⢿⣻⣟⣷⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⠀ ⢸⣿⣿⡿⣼⢣⡄⡟⣤⢣⠼⣠⢟⡸⣄⠿⣸⢿⣿⣧⣿⣿⢿⡣⣿⡄⢇⡸⡜⣇⢿⡸⣟⣧⣿⡿⣿⡿⢟⡻⢧⡼⣻⣿⣿⣿⣣⢟⡿⣼⢿⣟⡿⣟⣿⢿⣿⣻⣿⣻⣿⣿⣿⣿⢿⡿⣟⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⠀ ⢸⣿⣿⣽⡯⠷⡾⢽⠶⠯⣿⠵⠾⡵⠟⢾⠟⢻⣾⣶⣭⣾⣿⡇⡝⣋⠮⡱⠽⣸⢎⡷⢯⣿⡯⢳⣏⣾⣿⣽⣹⣮⣽⣿⣿⢾⣭⣻⢽⡯⣿⠾⣽⢿⣯⣿⣻⣽⣾⣟⣿⣿⣿⣿⣿⣶⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⠀ ⢸⠿⣿⣾⢐⣻⠇⡿⢸⡇⡿⢈⣻⣇⡛⣿⢏⣾⢿⡷⣿⢳⢿⠃⠸⣤⢳⣙⠧⣝⢮⡝⣯⣟⡧⢯⣿⣯⢻⣵⣏⣿⣿⣿⣿⣿⣷⡿⣯⢿⣽⣻⢯⣟⣾⡿⣽⣟⣾⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⢿⣿⣿⣿⣿⣿⡿⠀ ⢨⣛⣿⣯⣼⣿⣴⣧⣭⣼⣧⣬⣿⣭⣵⣧⣬⣿⣿⣟⣫⣛⣿⣄⠀⠈⠱⣭⣟⣞⡳⡽⣮⣟⣽⣻⠿⣜⡳⢞⡿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣽⢯⣷⣻⣟⣿⣳⣿⢿⣽⣿⣯⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣟⣯⣿⢿⣾⣿⠟⡉⣔⠀ ⠨⡝⡺⣿⣿⣽⢯⡿⣽⣳⣯⣟⣾⣽⣳⣿⣻⣽⡿⢜⡲⣭⣿⣿⣿⣦⣤⡈⠻⣾⣿⣷⣳⣯⣿⣽⣿⣱⣎⢧⣚⣴⣾⣽⣿⣿⣟⣾⣻⣟⣾⣳⣯⣿⣽⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⢿⣿⣟⣿⣿⣻⣿⣟⡿⢏⢡⣘⣴⣿⠀
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!