Az '56-osok is elítélik az amerikai nagykövet akcióit

2023. április 18. 19:27

Arra kérik a nagykövetséget, hogy azonnal és végérvényesen hagyjanak fel a sértő lépéseikkel.

2023. április 18. 19:27
null

A Szabadságharcoskért Közalapítvány nyilatkozatát aláírók arra kérik az Amerikai Egyesült Államok magyarországi nagykövetségét, hogy azonnal és végérvényesen hagyjon fel a már naponta tapasztalható olyan lépéseivel, amelyek sértik és befolyásolni kívánják Magyarország önálló politikai cselekvőségét – adta hírül a Magyar Nemzet.

Az elmúlt napok botrányos tetteire reagálva (gondoljunk a „ruszkik haza!” feliratú plakátokra, vagy arra, hogy Pressman úgy nyilatkozott a szovjet megszállókról, hogy „joggal dicsőítjük a felszabadítókat”) a Szabadságharcosokért Közalapítvány nyilatkozatot adott ki. 

Mint írták, az 1956-os forradalom és szabadságharc küzdelmeit és véres megtorlását túlélt résztvevők és tanúk, valamint leszármazottaik nevében visszautasítjuk az 1956-os forradalom és szabadságharc összemosását a jelenlegi orosz–ukrán háborúval. – Szomszédunkban két keleti szláv állam történelmi konfliktusokkal és területi vitákkal terhelt összeütközése zajlik, míg 1956-ban hazánkban a magyar forradalmárok és szabadságharcosok elsőként és egyedüliként a szovjet birodalom és a nemzetközivé terebélyesedett kommunista diktatúra ellen fogtak fegyvert az ország szuverenitásának visszaszerzése és demokratizálása céljából. 

Az Amerikai Egyesült Államok és a Nyugat nem vállalta a magyar hazafiak katonai megsegítését, üres ígéretekkel lelkesítette a barikádokon vérüket ontó forradalmárokat, szabadságharcosokat – idézték fel a történteket.

Hozzátették, „az Amerikai Egyesült Államok magyarországi nagykövetségének plakátkampánya a háborús uszítást szolgálja és súlyosan sérti Magyarország szuverenitását, mert a belügyeinkbe való beavatkozást jelenti”.

Nyitókép: Attila KISBENEDEK / AFP

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KBA98
2023. április 19. 16:33
Ezt a szemetet, miért nem rendelik vissza, vagy utasítjuk ki???????????? Why is this garbage not returned or rejected????????????
Sclerotic
2023. április 19. 06:17
Olvasom a gyűlölködő kommenteket is... Vajon mi készteti ezeket a "szegényeket", hogy itt kommenteljenek? Örömet okoz nekik, amikor itt provokálják a normalitást elfogadókat? Vagy tényleg fizetnek nekik a "guruló dollárokból"? Nyomorult egy Júdás-pénz ez!
tapir32
2023. április 19. 02:11
56-ban amikor a falakon voltak a ruszkik haza feliratok a ruszkik haza is mentek. A háború utáni egyezmények alapján 55-ben Ausztriából, 56-ban Magyarországról kellett kivonulniuk. Néhány napra szabad volt az ország. A kommunista párt kádárista szárnya hívta be a ruszkikat. Féltették a hatalmukat és féltek a számonkéréstől. Szovjet fegyverek támogatása nélkül, szabad választásokon megbuktak volna. Az MSzP és a DK a kádárista hazaáruló, cinikus, demagógia örökösei. Egy báb párt és báb kormányok vezették az országot. 56 eredetileg a kommunista diktatúra elleni harcnak indult. A proletárdiktatúra ellen. Az ellen a diktatúra ellen ami, ellenséget látott a parasztságban, az értelmiségben és a demokratikusan gondolkodó munkásokban (szociáldemokratákban) egyaránt. Aki nincs velünk, az ellenünk van, volt a jelmondatuk. A szovjet fegyverek árnyékában bármit megtettek és megtehettek. Szellemi, gazdasági és fizikai erőszakot. L. Terror háza kiállításait. Sokan remélték azt, hogy ha 56-ban kimennek az országból a szovjet csapatok akkor, a kommunista diktatúra megbukik a fegyveres támogatásuk nélkül. Kádár hívta vissza a szovjeteket. Ezek a csapatok megszállók voltak, a kommunista párt hatalomra segítésének érdekében jöttek be az országba. Ezek ellen folyt a szabadságharc. A szovjet csapatok kivonulása után, amikor rövid ideig szabad volt az ország akkor, kellet volna támogatást kapniuk demokratikus erőknek. Nyugat és az USA nem tett semmi értékelhetőt.
Lauder Stenonis..
2023. április 18. 23:33
Az 1956-os veteránok szerint botrányos az, hogy ruszkik haza. Egyébként meg vicces a fidesz rinyálása. Mivel 0rbán is plakátolt a brexit népszavazáskor az Egyesült Királyságban. Mégsem rinyáltak a britek, hogy Magyarország beavatkozik az ő belpolitikájukba.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!