Amerikai lap: Orbán megmutathatná az amerikai jobboldalnak, miképp használja fel hatalmát a baloldal elleni küzdelemben

2023. március 01. 08:30

Ha Ron DeSantis valóban Orbán Viktorrá változik, a floridai adófizetők nyugodtan a magasba emelhetik a pálinkás poharakat, és koccinthatnak a kormányzó jó egészségére – írja Rod Dreher.

2023. március 01. 08:30
null

Az amerikai liberálisok és neokonzervatívok azt hiszik, elég felkiáltaniuk, hogy Orbán, és máris hiteltelenné tehetik Ron DeSantist, Florida kormányzóját, vagy bármely más politikust, aki látszólag a magyar miniszterelnökével egyező politikát folytat. Ez viszont rámutat, hogy az életképes amerikai konzervativizmus Budapesten formálódik – véli Rod Dreher.

A gazdag oligarcha Budapesten akart támaszpontot létrehozni

A floridai vezetőt most egy olyan törvénytervezet miatt bírálják, amely megtiltaná a genderideológiák oktatását az államilag finanszírozott szakokon, és ez, a liberálisok szerint, Orbánt visszhangozza. Feltételezhető, hogy a magyar kormány jól döntött, amikor megvonta a finanszírozást a genderszakoktól. Ha megnézzük, milyen károkat okoz az Egyesült Államokban a fősodratú gondolkodásba bevont ideológia, akkor érthető, hogy a budapesti vezetés erre nem kíváncsi.

Soros György pedig egyetemén keresztül is terjesztette politikai és társadalmi vízióját,

melyet a magyar konzervatívok többsége ellenez. Elvárható lenne, hogy a magyarok engedélyezzék e gazdag oligarchának, hogy fővárosukban létrehozzon egy támaszpontot, amelyben olyan elitet képeznének, mely Európában és Magyarországon is a hagyományos konzervatív értékrend felfordításán munkálkodna? – tette fel a kérdést Dreher.

Woke-karnevállá változtatott egyetemek

Nem lenne meglepő, ha Orbán úgy vélné, hogy a Soros intézménye által közvetített értékrend meghonosodása a nemzet vesztét eredményezné. Másképp mondva, a magyar kormányfő megértette, hogy amit Soros a CEU megalapításával csinált, az a hagyományos magyar értékek aláásására és szekuláris globalista liberalizmussal való felváltására irányul. Magyarország kis ország, így nem kellene sok ahhoz, hogy ezt a helyet alapvetően megváltoztassák. Dreher hangsúlyozta: már évek óta ismétli, hogy Orbán megmutathatná az amerikai jobboldalnak, miképp használja fel hatalmát a baloldal elleni küzdelemben, például a felsőoktatás terén.

a floridai adófizetők, akik belefáradtak abba, hogy az általuk finanszírozott egyetemeket woke-karnevállá változtatják, nyugodtan a magasba emelhetik a pálinkás poharakat, és koccinthatnak a kormányzó jó egészségére.

Magyarország nem az Egyesült Államok. Ami itt, egy etnikailag és kulturálisan homogén országban működik, az nem fog működni az Egyesült Államokban. De az amerikaiaknak szükségük van egy konzervatív politikai pártra, amely képes megérteni, miként működik a politika egy olyan társadalomban, ahol az illiberális baloldaliak megszerezték az irányítást. Azok az amerikai konzervatívok, akik tényleg változást akarnak, most már tudják, hogy el kell jönniük Budapestre, és megnézni, hogyan kell ezt csinálni - szögezte le cikke végén Dreher.

Nyitókép: MCC

***

New York Times: Florida kezd nagyon hasonlítani Magyarországra

Michelle Goldberg véleménycikket jelentetett meg a The New York Times hasábjain, melyben azt taglalja, hogy Florida egyre jobban kezd hasonlítani Magyarországra. A szerző azt írja: Orbán Viktor magyar miniszterelnök kormánya 2017-ben törvényt fogadott el, amelynek az volt a célja, hogy kiűzze az országból a Közép-európai Egyetemet, a Soros György által alapított iskolát.

 

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
NullaSalus
2023. március 01. 18:23
"Orbán megmutathatná az amerikai jobboldalnak, miképp használja fel hatalmát a baloldal elleni küzdelemben" Akkor itt van pár recept: - Saját médiabirodalmat kell építeni. A Fox News kezdésnek jó. - Ellenséges média diszkreditálása - Hazafias oktatás Ebből könnyen csak az elsőt lehet végrehajtani. Az amerikai libsi médiatúlsúly nem tartható kordában, mert az amerikai média a magyarral ellentétben nem szorul állami támogatásra. Oktatás rendbetétele lehetetlen, mert a tanárok jó részét kukáztatni kéne egy olyan harcias politikussal, mint McCarthy volt. Mindenkit át kellene világítani, ami a libsi média miatt nem lenne könnyű, sőt, majdhogynem lehetetlen.
Gyzoltan
2023. március 01. 11:43
"Amerikai lap: Orbán megmutathatná az amerikai jobboldalnak, miképp használja fel hatalmát a baloldal elleni küzdelemben" -ha az amerikai jobboldalnak Orbán okítása hiányzik, akkor az annyit is ér... Vélem, hogy az amerikai jobboldal csakis polgárháború, megnyert polgárháború útján kerülhet az amerikai politikai élet porondjára, ahol a cionista liberálisok, meg a még jobban azok a porondmesterek!
nempolitizálok
2023. március 01. 11:27
Itt annyira rühellik a libsiket, hogy Orbánnak nem kell velük törődnie. Nem is teszi.
falcatus
2023. március 01. 10:21
"Ha Ron DeSantis valóban Orbán Viktorrá változik,..." Nem tud, nem fog és esze ágában sincs. Viszont tudja mitől döglik a légy. De Santis Jól, kifogástalanul tudja álcázni magát a jenki plebsz számára.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!