Honvédelmi Minisztérium: Ukrán katonai egészségügyi szakembereket képez ki a honvédség

2023. március 07. 12:47

A minisztérium szerint Magyarország álláspontja ettől függetlenül továbbra sem változott: nem támogatnak olyan lépést, „ami a háború eszkalációjához vezet”.

2023. március 07. 12:47
null

„Magyarország története legnagyobb humanitárius akciója keretében segíti a bajbajutottakat és a segítségre szorultakat, ennek jegyében segítettünk sebesült ukrán katonák kórházi ellátásában, a Magyar Honvédség pedig szintén humanitárius célból vesz részt ukrán katonai egészségügyi szakemberek kiképzésében is” – válaszolta a 444 megkeresésére a Honvédelmi Minisztérium.

A minisztérium szerint Magyarország álláspontja ettől függetlenül továbbra sem változott: nem támogatnak olyan lépést, „ami a háború eszkalációjához vezet – ezért nem küldünk sem fegyvert, sem katonákat Ukrajnába”.

Ahogy korábban lapunk is megírta, a szlovák védelmi miniszter egy hétfői sajtóbeszélgetésen kijelentette, hogy Magyarország területén ukrán katonákat képeznek ki.

Nincs új a nap alatt

„Azt a lehetőséget, hogy sebesült ukrán katonákat ápolunk, eddig is biztosítottuk számukra, a mostani felajánlás célja a harctéri életmentéssel kapcsolatos tudás átadása. A magyar különleges erők hosszú ideje birtokában vannak ennek a képességnek,

így nem okoz gondot az ukrán katonák kiképzése, amennyiben elfogadják az ajánlatunkat”

mondta lapunknak tavaly augusztusban Ruszin-Szendi Romulusz, a Magyar Honvédség parancsnoka.

***

Nyitókép: illusztráció, Magyar Honvédség Egészségügyi Központ

Összesen 246 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
korona.2.0
2023. március 09. 15:01
Le KELL ÁLLÍTNI MINDNFÉLE SEGÍTSÉGET !!! EZT IS !!! Ezekkel a "menekültekkel" mindenféle ROSSZ beáramlik az országunkba. A "menekültek" röhögnek a markukba ! Ne jótékonykodjunk tovább ! ELÉG VOLT !!!
zorroro
2023. március 08. 10:55
BULLSHIT, amit a honvédelmi minisztérium szövegel, "humanitárius akció", ez nem az, ez katonai kiképzés. De ez így van rendben. Aki volt katona, tudja, hogy az egészségügyis is katona, a hadtápos is, a híradós is, a sofőr, a pilóta is, mindegyik kap fegyveres kiképzést is, plusz speciálisat is. A hadműveletet irányító tábornok se lő a frontvonalban, mégis katona. Különben meg fidesz-logikával: aki megmenti a katona életét, az háborúpárti, mert akkor a katona tovább tud harcolni. Ezért aki békepárti, az nem menti meg a katona életét.
nempolitizálok
2023. március 07. 20:47
Miközben az ukránok üldözik a magyarokat. Frankó.
vamonos
2023. március 07. 17:26
Itt mindenkinek ilyen rövid az emlékezete? Amikor tavaly az EU bevállalta ukrán katonák kiképzését Orbán megmondta, hogy harci kiképzést nem végzünk, kizárólag egészségügyit. Akkor senkinek nem volt baja ezzel, most miért?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!