Nem tetszik a Bizottságnak, hogy Magyarország átvinné a nagykövetségét Jeruzsálembe

2023. március 03. 18:47

Az EB külügyi szóvivője szerint ezzel a lépéssel a saját korábbi vállalásaival megy szembe a magyar kormány.

2023. március 03. 18:47
null

Mint ahogy azt a Mandiner is megírta, az izraeli sajtóban felmerült, hogy a budapesti kabinet áprilisban Tel-Avivból Jeruzsálembe költözteti Magyarország izraeli nagykövetségét. A magyar külügyi szóvivő lapunknak így nyilatkozott:

A külgazdasági képviselet megnyitását Szijjártó Péter külügyminiszter és Benjámin Netanjahu miniszterelnök közösen jelentették be – közölte portálunk érdeklődésére Paczolay Máté külügyi szóvivő. – A nagykövetséget érintő változásokról minden esetben tájékoztatást adunk.”

Már a pletyka se tetszik az Európai Bizottságnak

Saját korábbi vállalásaival is szembemegy a magyar kormány, ha izraeli külképviseletét Tel-Avivból Jeruzsálembe költözteti

– írta meg a HVG, az Európai Bizottság külügyi szóvivőjének nyilatkozatára hivatkozva. Peter Stano kifejtette, hogy a magyar kormány még nem tájékoztatta a nagykövetség áttelepítéséről a Bizottságot, ezért azt nem is kívánja kommentálni. Arra azonban felhívta a figyelmet, hogy a tagállamok nagykövetségei nem lehetnek a vitatott státuszú Jeruzsálemben.

Nyitókép: Orbán Viktor Jeruzsálemben (fotó forrása: OV Facebook)

Összesen 136 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2023. március 04. 16:36
Az USA nagykövetsége mellé szeretném kérni. Majd ha ők visszamennek csakazért is Tel-Avivba, akkor majd megyünk mi is. Vagy akkor szóljanak be a túlzott USA elköteleződés és USA függőség miatt.
luisbathhelena
2023. március 04. 13:08
Miért nem Washingtonnak szólnak be? Költői kérdés volt...
critical man
2023. március 04. 11:41
Kérdeztük tőlük?
Kvasztics Fedor
2023. március 04. 10:20
Amikor Párizsban migránsok felrobbantották a Bataclant, amikor Nizzában egy migráns kamionnal hajtott az emberek közé, amikor Berlinben ugyanez történt a karácsonyi vásáron, akkor azokért ki volt a felelős? Annak fényében, hogy dédelgetett migránsok követték el. Változtatott ez a migránsok iránti hozzáálláson? Azon az általatok fényesre nyalt hozzáálláson, ami a migrációt illetően felülírja Európa biztonságát? Nem változtatott. Próbáld ezt a gondolatmenetet áttranszformálni a palesztinokhoz való viszonyra. Egy másik hozzászólásodat ezzel zártad: "Vitázni csak önálló entitással lehet, te és a legtöbbőtök nem ilyen." Te mitől tartod magad önálló entitásnak, amikor a te szövegeid pontosan követik az ellenzéki narratívát? Tehát nyugodtan mondhatom, hogy önálló gondolatok nélküli propagandista vagy.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!