Csintalan: Gyurcsány szabályosan megfenyegetett mindenkit

2023. március 09. 22:36

A Kötöttfogás szereplőinek sem tetszett a DK elnökének hétfői performansza.

2023. március 09. 22:36
null

A csütörtöki Kötöttfogásban sem mentek el Gyurcsány Ferenc hétfői, parlamenti performansza mellett szó nélkül. Az exkormányfő a széles nyilvánosság – köztük ellenzéki politikusok vagy éppen a 444-es Szily László – nemtetszését kiváltva hosszú másodpercekig ölelte a kezét lefogva Ráczné Földi Juditot, abból az alkalomból, hogy az offshore-ügybe keveredett egykori képviselőjelölt letette esküjét az Országgyűlésben. 

Pörzse Sándot „ízléstelenségnek” nevezte Gyurcsány tettét, és feltette azt a kérdést: „ezt magától csinálja, vagy szólnak neki a Rogánék?”

Dévényi István szerint súlyosabb volt az, ahogy másnap este az ATV-ben nyilatkozott Gyurcsány az esetről. „Gyakorlatilag azt mondta, mint a Fidesz: ha bántják Rácznét, meghosszabbítjuk Bicskéig” – vette át a szót Konok Péter.

A történész szerint is a kommunikációval volt a nagyobb baj, mint a mozdulattal, amit abszurdnak is nevezett. 

„Ebből egy politikai fenyegetés is lett kovácsolva: egyrészt megvédünk mindenkit, egy család vagyunk, másrészt azt mondja, hogy szégyellje magát mindenki, és ő maga nevezi hadüzenetnek ezt az egészet” – mondta Konok.

„Szabályosan megfenyegetett mindenkit. Ez egy generális fenyegetés volt. Egy attitűd: nekem az a Gyurcsány jutott eszembe, aki annak idején azt mondta az ellenzéki sajtóról, hogy »le kell őket fogni, mint a kóbor kutyákat«” – idézte fel Csintalan Sándor.

A jelenet az alábbi videóban látható, a 46. perctől.

Nyitókép: Képernyőkép

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Micó
2023. március 10. 16:59
Jol van, na. Ne akkor kérj petét ,amikor a hülye éppen iszik.
Micó
2023. március 10. 16:57
Sejthető volt hogy elégedetlen lesz azzal a békával, ami a Fletó nevü lombikban kifejlödött.
Lajoss
2023. március 10. 16:30
A Feri egy beteg elme..a helyén kell kezelni..:)
csabi57
2023. március 10. 14:05
Mert mást várták Sanyikám? Szerintem neked ismernéd kellene a komcsi stílust.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!