A NAV behajtói kopoghatnak a Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzatnál

2023. március 22. 11:32

A szervezet elnöke bízik a Fővárosi Önkormányzat és az állam segítségében is.

2023. március 22. 11:32
null

Csütörtökön a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) végrehajtói kereshetik fel a Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat (FRNÖ) irodájánát, hogy megpróbálják behajtani a szervezet tetemes adósságát – tudta meg a hvg.hu.

A végrehajtók az FRNÖ mérlege, éves beszámolója mellett nyilvántartásokat, gazdálkodási dokumentumokat keresnek, nem beszélve arról a 153,7 millió forintról, amit behajtanának a szervezeten.

A NAV által keresett közel 154 millió forint ráadásul nem is a szervezet által felhalmozott teljes tartozás.

Ez csak az Államkincstár által visszaszerezni próbált, korábban kiutalt költségvetési pénz. Ezt azért kellene visszafizetni, mert a nemzetiségi önkormányzat jogosulatlanul és szabálytalanul vett fel normatív támogatást egy korábban általa fenntartott szakképző iskola után.

A roma önkormányzat jelenlegi elnök Abházi József a hvg-nek elmondta, hogy az FRNÖ

összes tartozása már 220 millió forintnál jár.

Úgy fogalmazott: „hullanak ki a csontvázak a szekrényből, miközben az önkormányzat fizetésképtelen és csődhelyzetben van”. Abházi azt mondta, bár az elődje időszakában történtekért a volt elnök felelős, ő elkötelezett abban, hogy feltárja a visszás ügyeket és a felelősöket, ezért átfogó vizsgálatot kezdeményez és megnézi a felhalmozott tartozás elemeit, és ha kell, újabb feljelentéseket tesz. Megjegyezte, hogy

számít a Fővárosi Önkormányzat, a kormányhivatal és a kormány segítségére is.

Az új elnök, aki ígérete szerint mindenben segíti a főváros átláthatósági biztosának és a NAV munkáját is, megjegyezte, hogy az állam anyagi támogatására is számít, mivel enélkül képtelenek úrrá lenni a csődhelyzeten, de bízik benne, hogy miként korábban az Országos Roma Önkormányzatot is kisegítette a kormány, megteszi ezt a fővárosi szervezettel is.

 

Nyitókép: Lakatos Péter / MTI

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mortis Rigor
2023. március 22. 15:08
Reméljük nincs mindenki börtönben. Lesz néhány, aki szabadlábon védekezik és ajtót tud nyitni. Amúgy meg az osztrákok telepítése a hazai indiai kisebbség, akkor a számlába is beszállhatnának.
ujujuj
2023. március 22. 14:00
Baj lesz ebbű', more.
chief Bromden
2023. március 22. 13:19
Behajtók? Kipucolhatták, oda csak vinni tudnának.
files32
2023. március 22. 12:36
Megtanulhatnák már, hogy cigányra nem bízunk pénzt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!