Köves Slomó: A civilizáció legnagyobb népirtását nem kéne a MOK ügyéhez hasonlítani

2023. február 28. 22:13

A rabbi a baloldali Népszava cikkére reagált.

2023. február 28. 22:13
null

Zsidótörvényeket emleget a Népszava a MOK-kal kapcsolatban – írtuk a baloldali lapban megjelent cikkről beszámolva. Ebben a Magyar Orvosi Kamarával kapcsolatos új szabályozásra – miszerint nem lesz már többet kötelező a tagság – utalva, Gáts Andrea ügyvédszabályozási szakjogászra hivatkozva azt írják: a szakmai kamarák történetében rendkívül ritka, hogy egyetlen szervezetre, szakmára korlátozva törlik el a kötelező kamarai tagságot. Még a II. világháború előtti, egy adott vallási felekezetet érintő hivatalviselési korlátozások, a zsidótörvények is több szakmára vonatkoztak, így a cikk.

A Neokohn megkérdezte Köves Slomót, az EMIH – Magyar Zsidó Szövetség vezető rabbiját erről, illetve a közbeszédben megszaporodott számú holokauszt-hasonlatokról. 

„Igen sajnálatos a tendencia, ami sajnos előre látható volt. Ugyanis, ha az ember elkezdi a bajokat és eseményeket, politikai lépéseket és társadalmi jelenségeket a második világháború borzalmaihoz hasonlítani, idővel egy szintre emelhet szinte minden tragikus eseményt a holokauszttal” – nyilatkozta a rabbi, aki szerint rendkívül visszatetsző és elfogadhatatlan a Népszavában taglalt összehasonlítás

Kifejtette: „A zsidótörvényekkel vagy holokauszttal való összehasonlítás nem azért elfogadhatatlan, mert történetesen és döntő többségében zsidókkal történt, a holokauszt egyediségének nem ez az oka. Hanem az, hogy az volt az addigi első, és legtöbb áldozatot követelő, ipari, szisztematikus népírtás, melyhez hasonló, Istennek hála, azóta sem történt.”

Nyitókép: Földházi Árpád, Mandiner

Összesen 123 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KBA98
2023. március 02. 18:21
Arra azért kíváncsi lennék, hogy a sok beirkáló közül hányan ismerik a MOK tevékenységét?
Jusztiscsak
2023. március 02. 08:54
Egy újabb elkeserítő, tragikus lépése az antidemokratikus ökényuralmi rezsimnek kis hazánkban. Ismét megmutatta a gőgös, tolvaj, maffiózó, velejéig romlott rezsim, hogy nem tűr kritikát és aki más -tegyük hozzá szakmai- állaspontot mer képviselni, azt kivégzi, tönkreteszi, lejáratja. A kamarákra feladata l, hogy előmozdítsák a szakterületük szakmai fejlődését és szerveződését, a szakmai magatartás tisztességét, az adott tevékenységet folytatók általános, együttes érdekeinek érvényesülését. Azaz egy újabb demokratikus féket számol fel a totalitárius diktatúrára törekvő aljas kormány. Ja és miért egy kamara a célpont, jogilag ez nem állja meg a helyét. Egy újabb szög a Magyarország demokratikus működésének koporsójába. Elkeserítő és szégyenletes. Ismét szégyehetjük a vezetőinket.
Idegsebész
2023. március 01. 18:24
Teljesen igaza van, ne keverjük már a szezont a fazonnal. És ne keverjük már minden bele...
Zsolt6969
2023. március 01. 17:59
Így van Ez volt a legnagyobb csak nem a legjobban ért véget. MARADTAK MÉG..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!