Dobrev Klára: A DK az Orbán-rendszer megdöntésének az eszköze

2023. február 21. 19:36

„A Fidesz kormánya az, amely a lehető legsúlyosabb veszélyt jelenti Magyarország békéjére” azzal, ha miatta az ország „újra a gonosz oldalára áll” – fogalmazott.

2023. február 21. 19:36
null

A Demokratikus Koalíció (DK), az ellenzék legerősebb pártja az eszköz az Orbán-rendszer megdöntéséhez és az új európai Magyarország megteremtéséhez – jelentette ki a párt EP-képviselője, a politikai szervezet által létrehozott árnyékkormány árnyék-miniszterelnöke kedden Pécsen.

Dobrev Klára az ellenzéki párt országos nagyrendezvényén úgy fogalmazott: nem lehet tétlenül várni az Orbán-kormány bukását. A DK-nak van egy víziója arról, hogy milyen Magyarországot szeretne, és készen szeretné várni a rendszer bukását, a kormányzást, egyben „mindent el kell követni, hogy ez minél hamarabb bekövetkezzen” – hangoztatta.

A politikus a több mint ezerfős, a rendezvény helyszínére részben buszokkal szállított közönségét arra szólította fel, hogy alakítsák meg „az ellenállás kis szigeteit” és mindenhol „nyissák ki a szájukat”, mondják el mindenkinek az igazságot arról, hogy az Orbán-rendszer miatt nincs európai jólét, de van drágaság, és nem működik az egészségügy, az oktatás.    

A tengernyi elégedetlenségből egységes erőt kell teremteni – jelentette ki Dobrev Klára, hangsúlyozva: az 1,1 milliós támogatóval rendelkező DK nem cél, hanem az Orbán-rendszer megbuktatásának eszköze, olyan kormányzóképes ellenzéki erő,

amely visszaadhatja a magyarok ezeréves álmát, elhozza az európai jólétet.

Utóbbi szerinte egyenlő a békével, a biztonsággal, a kiszámíthatósággal, a demokráciával és a mindennapok kiszámíthatóságával, és mindez akkor érhető el, ha van olyan erő, amellyel összefogva van remény – húzta alá. Ezért hoztuk létre az árnyékkormányt, és az a következő feladat az, hogy minél többen legyünk – szólította fel közönségét arra, hogy saját körükben is beszéljenek a problémákról, és mondják el ismerőseiknek, hogy van remény, van kormányzóképes erő.    

A DK árnyék-miniszterelnöke az aktuálpolitikai eseményekről azt mondta: Magyarországnak a nemzetközi közösséggel együtt el kell elérnie, hogy

Szerinte nem külső tényezők, hanem „a Fidesz kormánya az, amely a lehető legsúlyosabb veszélyt jelenti Magyarország békéjére” azzal, ha miatta az ország „újra a gonosz oldalára áll”.

Dobrev Klára szerint az ország sikerességéhez bérfelzárkóztatásra, a munkavállalók érdekeinek erős képviseletére, az oktatás és az egészségügy rendbetételére van szükség.    

A politikus pécsi nagyrendezvényének előzménye, hogy Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke közösségi oldalán néhány nappal ezelőtt bejelentette: árnyékkormányuk vezetője, Dobrev Klára országjárásra indul, és a rendezvényeken elmondja, „merre indulunk, hova megyünk”.

 

***

(MTI)

Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Összesen 141 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Palatin
2023. február 22. 20:02
A DK az Orbán-rendszer megdöntésének inkább az akadálya mint az eszköze. Ezt még a Gyurcsányon kívüli ellenzék is tudja. Dobrev elöretolása pedig éppen a DK tovább erösödésének a gátja lesz. Dobrev senkinek sem kell. Nagy Imre gyilkosának az unokája mit akar ma egyáltalán a politikában. Hátborzongató gondolat, hogy egy sztálinista gazember unokája vezesse az országot. Ennél hülyébb ötlete Gyurcsánynak még nem volt. De ma már ö sem teljesen beszámítható. Tudja, hogyha 2026-ban is bukik, akkor megy a levesbe. Nem fogjuk sajnálni. Ferenc testvér hallgasd meg dalom. Azt mondom néked, fő a nyugalom. Hisz popsid körül nagy a forgalom, Akolodban is van trágya, friss alom. Bizony magasztos erény az irgalom. De neked az nem jár, úgy gondolom. Nem erősséged az építő szorgalom. Bennünket felráz tőled a borzalom. Szektád egy csődöt termelő malom, Legyen veszted az átkos fogadalom: Hogy támadjon ellenünk a birodalom. Amiért jussotok lesz gyász és siralom. Nekünk nem kell stressz és izgalom. Tünj el tüstént, némán a valogadon, Amig erre még megvan a jó alkalom. Fedjen be téged egy békés sírhalom.
Palatin
2023. február 22. 17:05
Dobrev, Gyurcsány DK-stul egyedül arra ad reményt, hogy a Fidesz gyözelem-sorozata egyhamar nem fog véget érni. Addig nem lesz itt egy normális baloldali ellenzék, amig a Gyurcsány-pereputty ki nem hal. Ha isten valamiben segíteni akar bennünket, akkor ebben tudna ...
KBA98
2023. február 22. 16:55
Te istenverte némber! Azt hiszed, hogy mi nem tudjuk, hogy mire megy ki az egész? Tudjuk , csak nem engedjük!
Palatin
2023. február 22. 15:31
A hidegrázó, vérgőzös bolsevizmus torokszorító lehellete legjobban éppen Dobrevböl árad. Gyurcsány mutyiból, simliböl, szélhámosságból lett komcsi, - pár évtizeddel korábban talán Szálasi jobbkeze lett volna, aztán Rákosié -, azaz ö még bolsinak is hamis. Dobrev viszont izig-vérig bolsi, még genetikailag is, kívül-belül. Ö az aki legkevésbé kell a magyaroknak. Gyurcsánnyal legalább még jól be lehet rugni, de Dobrev nekünk semmire nem jó. Arrogáns és fennhéjázó fúria a Klára, Büszke nem lehet az Apró családfára. Ha ö hatalmat kap, nagy lesz annak ára, Egész magyarságunk mértéktelen kára. Öt posztokra jelölni örült gondolat, Vele országunk a múltba visszatolat. Nagyapja likvidált ártatlan foglyokat, Árva népünk hőseit, átkozottul sokat. A Dobrev kislány egy galád bajkeverő, Példaképe ki más, mint Rákosi és Gerő, Nö létére duzzad benne pusztító erő, Az unió hátszelében nagy ricsajt ver ő. Még a Covid-járványt is Orbánra kenné, Nagyszerű ötlet ez, ha népünk bevenné. De a magyarság sosem volt oly botor, Hogy átverje öt egy szélhámos lator. Egész társulatuk húzzon a pokolba. Ö terelne minket közös, bús akolba, Ehhez őnagysága lenne a trójai faló. A bolsik világa nem magyarnak való.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!