Nem adják ki Németországnak a magyar hatóságok a szélsőbaloldali támadókat

2023. február 16. 14:23

Két újabb feltételezett elkövető ellen kezdeményezték az európai elfogatóparancs kibocsátását. 

2023. február 16. 14:23
null

A Magyar Nemzet értesülései szerint a hazai hatóságok nem adják ki Németországnak azokat a szélsőbaloldali antifa-csoporthoz tartozó német állampolgárokat, akik múlt pénteken rátámadtak egy negyven év körüli férfira Budapesten. Az EU tagállamai csak elfogatóparancs esetén adhatnak ki bűnözőket egy másik tagországnak.

Mivel jelenleg magyar joghatóság alá tartozik az ügy, az állam megtagadhatja az érintett személyek kiadatását

– ismertette a lap.

Újabb két feltételezett elkövetőt azonosítottak a nyomozók

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, a Budapesti Rendőr-főkapitányság 2023. február 11-én a II. kerület, Széll Kámán téren történt bántalmazás miatt két, az I. kerület, Ostrom utcán történt bántalmazás miatt egy magyar állampolgárt vett őrizetbe.

Mint ismert, a támadások elkövetői ellen a BRFK hajtóvadászatot indított. A rendőrségi csütörtöki közlése szerint újabb két feltételezett elkövetőt azonosított a bűncselekménysorozat felderítésére létrehozott nyomozócsoport.

A német állampolgárságú 20 éves férfi és 22 éves nő ellen a budapesti nyomozók közösség tagja elleni erőszak miatt körözést adtak ki, és kezdeményezték az európai elfogatóparancs kibocsátását. 

Nyitókép: Christoph Soeder / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

***

 

Összesen 173 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
blondibarbi
2023. február 19. 17:00
Nem is szabad kiadni őket ! Be velük visszaeső, garázda köztörvényesek közé ! Ott majd lehet "politizálgatni" !
masikhozzaszolo
2023. február 17. 17:03
Olvasom itt a reagálásomra adott válaszokat. Nyilván, valaki azt hiszi, van a jog, és az egyértelmű. És levonja a következtetést, hogy akkor ennyi év. Ez olyan mint a "És akkor meg kell szüntetni a DK-t!" Pont az van, azért írtam a poros orr példát, hogy 1 jog van. A bíró dönt, a ténytől, attól amit lát a videón, és attól ami a törvényben van leírva, FÜGGETLENÜL. És megbünteti Dódityt.
evpus
2023. február 17. 06:02
Férgek! Találomra levadásznak valakit és agyba főbe verik. Az arcukat nem merik vállalni és még azt is megszervezik, hogy a támadások között átöltöznek. Abberrált beteg friccek. Rohadjanak börtönben kenyéren és vizen.
kitiltott
2023. február 16. 23:33
Egyszerűen nem értem hogy van pofája az ide írogató trolloknak még ezt is védeni . Nagyon kellene az az X ..hogy ellenesség. Tüntetni innen ezeket haza 3s nemzetárulo szarkupacokat
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!