A hajtóvadászat folytatódik – újabb két viperás támadót azonosítottak a nyomozók

2023. február 16. 11:09

A német állampolgárságú férfi és nő ellen elfogatóparancsot adtak ki – olvasható a rendőrség oldalán.

2023. február 16. 11:09
null

A rendőrség arról számolt be hivatalos oldalán, hogy a Budapesten, február 11-ét megelőzően elkövetett támadások kapcsán újabb két feltételezett elkövetőt azonosított a bűncselekménysorozat felderítésére létrehozott nyomozócsoport.

A német állampolgárságú 20 éves férfi és 22 éves nő ellen a budapesti nyomozók közösség tagja elleni erőszak miatt körözést adtak ki,

és kezdeményezték az európai elfogatóparancs kibocsátását. 

Ahogyan arról korábban a Mandiner is beszámolt, a támadások elkövetői ellen a BRFK hajtóvadászatot indított, melynek eredményeként három külföldi és egy magyar gyanúsítottat az első bűncselekményt követő 48 órán belül elfogtak, majd őrizetbe vettek.

„Nem tűrjük, hogy akár ideológiai alapon, akár anélkül emberekre támadjanak a fővárosban”

Mint ismert, A Budapesti Rendőr-főkapitányság 2023. február 11-én a II. kerület, Széll Kámán téren történt bántalmazás miatt két, az I. kerület, Ostrom utcán történt bántalmazás miatt egy magyar állampolgárt vett őrizetbe. 

A Budapesti Rendőr-főkapitányság üzenete egyértelmű: nem tűrjük, hogy akár ideológiai alapon, akár anélkül emberekre támadjanak a fővárosban. A jogszabályok által lehetővé tett valamennyi eszközt igénybe vesszük, hogy az elkövetőket állampolgárságra, ideológiára, nemre való tekintet nélkül azonosítsuk, és lefolytassuk velük szemben az eljárást – hangsúlyozták a police.hu-n.

A német nő és férfi elleni nyilvános körözési információk ITT és ITT érhetők el.

Nyitókép: Képernyőfotó

***

 

Összesen 160 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Wolfram004
2023. február 17. 01:49
Amúgy egyet nem értek. Magyarországon is vannak keménykötésű szervezetek, betyársereg, gárda,.. hol vannak ilyenkor? Már csak egy találó név kell nekik, amit a libsi sajtó sem kezdhet ki: Béke gyülekezete, Szeretet szigete, Együttes elfogadás közössége, Európaiság szelleme társaság, csupa jó és kívánatos dolog. Akik úgy helyreigazítanák az antifa-SS fasisztákat. A béke, a szeretet és az elfogadás jegyében.
Wolfram004
2023. február 17. 01:36
Ulrike Meinhof és Andreas Baader forog a sírjában, hogy ezek az idióták a kapitalista világrend MELLETT követnek el terroakciókat...
juve
2023. február 16. 15:01
Egyet tudok,ha valaki így támad rám,az végezzen teljes munkát ! Mert ha nem, úgy bele vizelek a szemgödrébe!
csulak
2023. február 16. 14:49
20 evre rakjak bortonbe oket, ha Budahazyval ezt megcsinaltak akkor ezek tobbszoroset erdemlik a bortonnek !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!