Budapesti szélsőbalos támadás: három főt tartóztatott le a rendőrség

2023. február 15. 09:57

Egy magyar és egy olasz nőn, valamint egy német férfin kattant a bilincs.

2023. február 15. 09:57
null

A bíróság három gyanúsítottat letartóztatott a budapesti utcai támadások miatt, egy német nővel szemben pedig bűnügyi felügyeletet rendelt el, de az ügyészség az ő esetében fellebbezett a nő letartóztatása érdekében – közölte a Fővárosi Főügyészség szerdán az MTI-vel. Azt írták: a Budapest különböző pontjain a „kitörés napja” elnevezésű rendezvény vélt résztvevői ellen elkövetett támadások miatt a Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomoz felfegyverkezve,

csoportosan elkövetett közösség tagja elleni erőszak, súlyos testi sértés és más bűncselekmények miatt.

A rendelkezésre álló adatok alapján az elkövetők szélsőjobboldali nézetekre utaló öltözékük miatt támadták meg a számukra ismeretlen sértetteket – tették hozzá. A főügyészség felidézte: a nyomozók az ügyben eddig négy embert, köztük három külföldit hallgattak ki gyanúsítottként.    

Két nő a letartóztatottak között

Hozzátették: a budapesti XI. és XXII. kerületi ügyészség mind a négy őrizetbe vett gyanúsított letartóztatását indítványozta a szökés, elrejtőzés veszélye, valamint a bizonyítás megnehezítésének veszélye miatt. Az ügyészi indítvány alapján a Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírája

a magyar és az olasz nőt, valamint a német férfit letartóztatta,

azonban negyedik társukkal, az előkészülettel gyanúsított német állampolgárságú nővel szemben bűnügyi felügyeletet rendelt el. Magatartási szabályként a bíróság annyit írt elő, hogy a gyanúsított minden héten egyszer, e-mailen jelentkezzen a Budapesti Rendőr-főkapitányság levelezési címén – írták.    

A viperákkal, boxerekkel és más eszközökkel végrehajtott támadásokat a rendőrség közlése szerint hét-nyolc ember követte el. A csoport tagjai múlt csütörtökön lengyel turistákat vertek össze viperákkal és más eszközökkel, a sértettek közül ketten súlyos, töréses sérüléseket szenvedtek. Pénteken egy férfit bántalmaztak hasonló módon Gazdagréten, ő könnyebben sérült meg. A belvárosi Bank utcában egy koncertről hazainduló párt vertek össze, a férfi súlyosan megsérült, az I. kerületi Mikó utcában pedig egy német párt bántalmaztak súlyosan.

(MTI)

Nyitókép: Képernyőfotó

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zsolti123
2023. február 24. 22:43
Antifa – Ilyen egy PC-Elemzés, ami a Facebook közösségi alapelveit (pl. megfélemlítés, zaklatás, gyűlöletbeszéd), nem sérti https://vdtablog.hu/antifa-elemzes-ami-a-facebook-kozossegi-alapelveit-pl-megfelemlites-zaklatas-gyuloletbeszed-nem-serti/ https://www.facebook.com/groups/2838135156460333/permalink/3364721500468360/
confitür
2023. február 15. 18:24
Vissza kellene állítani a halálbüntetés intézményét.
vicomt
2023. február 15. 15:42
A magyar bírók, elengedtek egy német ribancot, egy ejnye-bejnyével. A bírók korruptak. Ezen változtatni kéne, vagy nem? Ezt a terrorcselekményt ha elnézi a hatóság, akkor kurva nagy a baj. Büntetést rájuk, legyen az német, olasz, magyar, tök mindegy. Ezek szemetek. Ezeket a moslékokat megfizették. Fletó is benne van. Meg a Sátán-Soros.
Szekértábor
2023. február 15. 13:44
Terrorista csoporttá kell nyilvánítani a szervezőket, és kiadni rájuk a nemzetközi elfogatóparancsot.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!