Az akkumulátorgyár elleni hergeléssel gyanúsított egyesület valóban kapott pénzt Sorostól (VIDEÓ)

2023. február 02. 11:31

„Egyértelműen kijelenthető, hogy politikai hangulatkeltés történik” – fogalmaz Debrecen polgármestere.

2023. február 02. 11:31
null

A Mandiner beszámolt róla, múlt hét pénteken botrányba fulladt az a közmeghallgatás, amelyet Magyarország történetének eddigi legnagyobb beruházásáról, a kínai akkumulátorgyártó óriásvállalat, a CATL fejlesztéséről tartottak Debrecenben.

A megmozdulások mögött felbukkant egy egyesület is, ami – mint kiderült – Soros Györgytől is kapott pénzt. Ezt maga az egyesület alelnöke ismerte el a Mediaworksnek. A Magyar Nemzet szerint az Alternatív Közösségek Egyesülete nevű szervezet már tavaly elkezdett tüntetéseket szervezni az épülő akkumulátorgyár ellen.

Az egyesület alelnöke a Mediaworksnek megerősítette, hogy kaptak Soros György egyik szervezetétől pénzt, mégpedig civil szervezetek kapacitásfejlesztésére. Molnár Ágnes kiemelte: ők semmilyen módon nem vesznek részt az eseményekben, csupán debreceni lakosként figyelik a történéseket.

„Egyértelműen kijelenthető, hogy politikai hangulatkeltés történik” – ezt már Debrecen polgármestere mondta a Mediaworksnek. Papp László szerint egy Magyarország számára fontos gazdaságfejlesztési projekt vált a politika játszóterévé.

***

Nyitókép: Facebook

Összesen 87 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kékFogúHarald
2023. február 03. 16:47
Ez a 444-en jelent meg ma :: "...a vízvezetéképítést előkészítő tanulmány szerint a gyár valós vízfogyasztása nemhogy elérné, de bőven meg is haladná a 40 ezer köbmétert. Az akkumulátorgyártáshoz a csak kínai importból beszerezhető alapanyagokon túl két dologból kell rengeteg: vízből és energiából. A tervezett, évi 100 gigawattóra tárolókapacitású akkumulátor legyártásához évi 4150 gigawatt áramra, a paksi atomerőmű éves termelésének bő negyedére van szükség. A vízvezetéképítést előkészítő tanulmány szerint pedig naponta akár 60 ezer köbméter vízre, amivel egy év alatt 87600 olimpiai úszómedencét lehetne feltölteni. A tanulmány szerint az átlagos vízfogyasztása is napi 42500 köbméter volna a gyárnak." Vagyis 41,5 -szeres az áramigénye 1 db akku előállításának, a tárolókapacitáshoz viszonyítva. - Akkor mennyibe is kerül 1 db kínai akku a kiskereskedelemben? - Mennyi 1 db kínai akkun az extra profit?
Kenton
2023. február 02. 18:33
Amúgy,csak halkan,csendben megjegyzem,mintha,a videóban,egy pillanatra,biciklivel,feltünne a soros szervezet udvarán az a csóka,aki a közhallgatáson megütötte a nőt.De pszt,nem szoltam
VerdbenekhyKeményFarkas
2023. február 02. 13:50
A CATL pedig Orbántól kapott! Százmilliárdokat! A MI PÉNZÜNKBŐL!!!
Kenton
2023. február 02. 13:42
Megkérhetnék Gödön élő embereket,hogy írják még a tapasztalataikat?De ne Bodnár Zsusza,ha lehet,kérem!Köszönöm
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!