Donáth Anna a legnépszerűbb ellenzéki politikus, legalábbis a Momentumnak is dolgozó kutatócég szerint

2023. február 03. 08:17

Pár napja momentumos forrásokra hivatkozva megírtuk: a DK és a Momentum közti pengeváltás vezeti majd fel a politikai tavaszt.

2023. február 03. 08:17
null

A Telexen jelent meg a Momentumnak is dolgozó 21 Kutatóközpont legfrissebb felmérése, amely szerint Donáth Anna a legnépszerűbb ellenzéki politikus hazánkban.

Olvasóink emlékezhetnek: néhány nappal ezelőtt momentumos forrásokra hivatkozva megírtuk: a DK és a Momentum közti pengeváltás vezeti majd fel a politikai tavaszt. Úgy tűnik, Donáthék hadat üzennek a legnagyobb ellenzéki pártnak.

A felmérés eredményeiről

A 21 Kutatóközpont a legismertebb ellenzéki pártvezetők kedveltségét és elutasítottságát vizsgálta január 18. és 23. között, az adatfelvétel során ezer embert kerestek meg telefonon.

A felmérés szerint továbbra is Gyurcsány Ferenc az ország legelutasítottabb politikusa.

A megkérdezettek 67 százaléka semmiképpen sem látná szívesen fontos politikai szerepben a volt miniszterelnököt. A DK-vezért felesége követi, Dobrev Kláránál a válaszadók 45 százaléka nem támogatja politikai szerepvállalását. A Momentum EP-képviselőjét, Donáth Annát viszont a megkérdezettek 40 százaléka szeretné fontos politikai pozícióban látni.

A felmérés szerint így alakul a népszerűségi lista:

  • Orbán Viktor (44%)
  • Donáth Anna (40%)
  • Karácsony Gergely (35%)
  • Kunhalmi Ágnes (34%)
  • Toroczkai László (32%)
  • Dobrev Klára (30%)
  • Gyöngyösi Márton (25 %)
  • Gyurcsány Ferenc (13%) 

*** 

Nyitókép: Facebook

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kálmi
2023. február 03. 11:04
Ugyan mitől a legnépszerűbb??? Jó mondjuk annyi semmirekellő közül nehéz választani, de ennek a nőnek sincs semmi, ami politikusként a javára írható lenne Magyarország szempontjából!
Ficium
2023. február 03. 10:37
Nolimipa
llnnhegyi
2023. február 03. 10:01
A lista/ parányi korrigálással / Torockai László előbb van 2 hellyel, tökéletesen egyezik az én méréseimmel. 2 026-g nem is változik. A Gyurcsány házaspár bukta DK zuhanásban MSZP bukta Jobbik bukta
Kristály
2023. február 03. 09:51
Ez a hazárulók listája ???????
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!