Rendőrgyilkosság: az ügyvéd szerint a gyanúsított önként adta át kését a rendőröknek

2023. január 15. 19:47

Mikófalvi Ádám szerint védence a vallomásában azt mondta, aggasztó, nyöszörgő hangokat hallott a felette lakó idős hölgy lakásából kiszűrődni, emiatt törte be az ajtót.

2023. január 15. 19:47
null

A rendőrgyilkossággal gyanúsított férfi állítása szerint megvédeni szerette volna a felette lakó idős hölgyet, a kiérkező rendőröknek pedig önként adta át a kését – mondta a gyanúsított kirendelt védője vasárnap az M1 aktuális csatorna híradójában. A férfit vasárnap letartóztatta a bíróság, a végzés ellen a gyanúsított és védője fellebbezett.

Mikófalvi Ádám beszámolója szerint védence vasárnap tett vallomásában azt mondta, hogy aggasztó, nyöszörgő hangokat hallott a felette lakó idős hölgy lakásából kiszűrődni, emiatt törte be az ajtót. Nyilatkozata szerint a kést is ekkor vette magához, hogy esetlegesen meg tudja védeni az idős hölgyet, ám később önként átadta a kést az ő segélyhívására kiérkező rendőröknek.

Szabó József, a Fővárosi Törvényszék szóvivője a híradónak azt nyilatkozta, hogy a

szökés, elrejtőzés veszélyét látta megállapíthatónak a bíróság, valamint a bűnismétlés reális veszélye is fennáll

a gyanúsított esetében, mivel novemberben felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte a bíróság, és ennek próbaideje alatt történt az újabb cselekmény.

Január 12-én, csütörtökön este állampolgári bejelentés miatt érkezett ki a rendőrség a XI. kerületi, Lecke utcai társasházhoz, amelynek a rendőrökre is támadó lakója kalapáccsal törte be egyik szomszédja ajtaját. Az intézkedés közben a 35 éves férfi próbálta megakadályozni megbilincselését, és a kiérkező mindhárom rendőrt megszúrta egy 17 centiméter pengehosszúságú késsel. A támadásban egy rendőrt szívtájékon érte az egyik szúrás és meghalt, egy rendőr a combján, egy másik a karján és a mellkasán szenvedett szúrt sérülést. A sérült rendőrök – rövid üldözés után – támadójukat a helyszín közelében elfogták.

Pintér Sándor belügyminiszter hősi halottá nyilvánította és soron kívül rendőr főhadnaggyá nevezte ki a néhai Baumann Péter rendőr főtörzsőrmestert. Vasárnap a Budai Központi Kerületi Bíróság (BKKB) több, hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt rendelte el a férfi letartóztatását február 15-ig. Annak helyszínéül az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetet jelölték ki.

(MTI)

Nyitókép: Gyászoló kollégák Baumann Péter szolgálatteljesítés közben elhunyt rendőr fotóinál az újbudai rendőrkapitányságnál tartott megemlékezésen 2023. január 13-án. MTI/Lakatos Péter

 

BRÉKING: Elmegyógyintézetbe küldik a rendőrgyilkost

Friss hírek érkeztek a rendőrgyilkosról. Az elkövető beismerte a rendőrgyilkosságot, valamint a két másik rendőr megszúrását. Emellett beismerte azt is, hogy drogfogyasztó. Sz. Szilárd egyébként személy elleni erőszakos bűncselekmény miatt kiszabott felfüggesztett szabadságvesztés büntetés próbaideje alatt áll, de sem ez, sem pedig egy garázdaság miatt folytatott büntetőeljárás nem gyakorolt rá visszatartó erőt.

 

Összesen 134 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rasdi
2023. január 16. 18:02
A vádlott "önként adta át a kését". Persze, miután lábon lőtték, és a földön fetrengett, már nem hadonászott vele tovább. Annyira észnél azért volt (minden zavarodottság és káb.szer ellenére), hogy felmérte, ebben az állapotban már senkinek se tud vele ártani.
Brandon the great Negro
2023. január 16. 17:57
Kezdődik...
rókabácsi
2023. január 16. 14:23
mindjárt közvetlen a szívébe!
dezilluzionista
2023. január 16. 13:42
Hibásintézkedés.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!