Kétmillióra bírságolták az RTL-t Sebestyén Balázsék gyermekalázása miatt

2023. január 19. 08:42

A Médiahatóság ezen felül a jogsértésről szóló közlemény közzétételére kötelezte a csatornát.

2023. január 19. 08:42
null

Döntést hozott Sebestyén Balázsék emlékezetes októberi botrányáról a a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság (NMHH). Három hónappal ezelőtt Sebestyén és Vadon Jani az RTL Celeb vagyok, ments ki innen című műsorában aláztak meg egy 10 év körüli kolumbiai kisfiút.

A Pedro névre hallgató srác úgy került a képbe, hogy leveleket kellett továbbítani a játékosoknak, de mivel azok lusták megoldani maguk, ezért kerestek egy helybeli gyereket, „aki lelkesen megoldja a feladatot”.

Ekkor mutatták be a 10 év körüli Pedrónak nevezett kisfiút, akihez Vadon Jani magyarul olyan kérdéseket intézett, mint például azt, hogy „anyád megmondta, hogy én vagyok az apád?”, illetve, hogy „tudod, hogy ha tíz éven keresztül fánkot fogsz zabálni, mint eddig, akkor 150 kiló leszel 16 éves korodra, ugye?”

A tényállás megállapítása után a Médiatanács megállapította, hogy

a jelenet megsértette a megalázó, kiszolgáltatott helyzetben lévő személyek öncélú és sérelmes bemutatását tiltó törvényi rendelkezést.

A Médiatanács súlyos jogsértést állapított meg és 2 millió forintos bírságot rótt ki a szolgáltatóra, ezen kívül a jogsértésről szóló közlemény közzétételére kötelezte, a műsorszám sugárzásának idősávjában, legalább két alkalommal és a szolgáltató honlapján hét napig folyamatosan. A bírság összegének megállapításakor a testület figyelembe vette, hogy az RTL jelentős befolyásoló erejű, országos vételkörzetű televíziós médiaszolgáltatás.

Vadon a vadonban

Egy senki vagy? - Anyád megmondta, hogy én vagyok az apád? - Tudod, hogy egy kopasz törpe vagy, és most már az is maradsz örökre? - Tudod, hogy a médiageciség butít és szellemi nyomorba dönt, ugye? - Jól van akkor.

Nyitókép: Képernyőmentés/Celeb vagyok, ments ki innen

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
urga
2023. január 19. 18:31
"A Médiatanács súlyos jogsértést állapított meg és 2 millió forintos bírságot rótt ki a szolgáltatóra" Ez nekik két gombóc fagyi ára.
KBA98
2023. január 19. 16:48
Sebestyén Balázs 2 gyerek apja, de úgy viselkedik, mit egy felelőtlen ember. Nem hallgatom a rádióban sem, a rengeteg hülyeségből elegem volt. Egy gazdag ember lett, nem tudom, hogy egyébként milyen képzettsége van, de egyre jobban le amortizálja magát!
csulak
2023. január 19. 16:28
ez nem buntetes, hanem porhintes
palicsi
2023. január 19. 11:25
Majd lesz film közben 3 másodperccel több reklám, hogy behozzák ezt a "szörnyű" vesztességet!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!