Vadon a vadonban

2022. október 21. 08:25

Vadon János valahol a senki földjén van szellemileg.

2022. október 21. 08:25
null
Rajcsányi Gellért
Mandiner

– Jani, figyelsz rám?

– Sí Senor!

– Egy senki vagy?

– Sí Senor!

– Anyád megmondta, hogy én vagyok az apád?

– Sí Senor!

– Tudod, hogy egy kopasz törpe vagy, és most már az is maradsz örökre?

– Sí Senor!

– Tudod, hogy a médiageciség butít és szellemi nyomorba dönt, ugye?

– Sí Senor!

– Jól van akkor.

Akár ennyiben is maradhatnánk a legújabb magyar médiabotrány kapcsán, mely során a Vadon János nevű celebritás egy magyar kereskedelmi tévés, dzsungeles showműsorban a fentihez kísértetiesen hasonló párbeszédet folytatott egy latin-amerikai kisgyerekkel – a valóságban, nagy nyilvánosság előtt,

önmagát nagyon viccesnek, a magyar szavait nem értő, szerencsétlen latino kölyköt pedig verbálisan abuzálhatónak gondolva.

Vadon János valahol a senki földjén van szellemileg.

Régi idők médiumaiban ez a botrányos, megalázó és felháborító eset nem történhetett volna meg. A mai, új idők médiumaiban megint csak nem. Tisztességes jobboldali, konzervatív, magára adó és mértéket tartó médiumban szintén nem történhetett volna meg. Ahogy egy mai újbaloldali, woke-progresszív médiumban sem.

Ez a magyar médiasztárocska kábé az amerikai nyolcvanas-kilencvenes évek médiaszabadosságának – lásd Oliver Stone: Született Gyilkosok –, no meg a rendszerváltás utáni vadkeleti nyilvánossági viszonyok kései szerelemgyereke, aki meglett felnőttként jópofának találta az ismeretlen, idegen kiskorú alázását, idegen földön.

És állítólag népszerű a fazon. Kicsit kopasz, kicsit alacsony, de a miénk. Ha, ha. Nekünk Vadon kell.

Képzeljük el, mekkora felháborodás lett volna, ha egy ismertebb magyar jobboldali arc jópofáskodik ilyen módon egy külföldi gyerekkel.

„A gyerekjogok, a gyerekek méltósága tabu kellene legyen abban az értelemben, hogy mindenek fölött álló, érinthetetlen emberi jogok, ezen pedig nem változtat sem a nézettség, sem az, hogy a zavart, nyilvánvalóan lehetetlen helyzetbe sodort, vásári látványosságként használt kisfiú nem érthette a személyét és a családját érintő, embertelen megjegyzéseket.” Ezt éppen Mérő Vera írja, és ebben Mérő Verának igaza van.

Friss fejlemény, hogy állampolgári bejelentés után a médiahatóság vizsgálja a Vadon-epizódot. Van mit és van miért. És Vadon János is elnézést kért „mindenkitől, akit megbántott”. És azt ígéri, tanul belőle.

Sok illúzióm nincsen,

a magyar kereskedelmi médiumok elmúlt negyed évszázadán és mostani trendjein végigtekintve. De legalább a gyerekeket hagyjuk ki az egészből.

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Senki Alfonz
2022. október 21. 21:39
Minden törpe gyűlöli a világot, mert törpének született. Van akiből diktáror lesz, van akiből médiaszenny, van akiből sorozatgyilkos és van akiből tömeggyilkos. A lényeg, hogy bosszút akarnak állni a világon a sérelmükért, azaz a törpeségükért és minél pusztítóbb, aljas hatásút! Persze Vadon Janinak van egy szellemi főnöke a hülye Balázs felett is, ez pedig a csatorna főzsidója, azaz Kolosi Péter vezérhelyettes és legfőbb nagyokos! Őt kell felelőssé tenni a közzészart mocsokságokért!!!
Namond
2022. október 21. 19:17
Lehet, hogy Vadon János, kollégáival együtt, a senkik földjén van otthon?
amca
2022. október 21. 18:18
Ilyen faxokat csak Gétzy Getzy tud faxolni.
simonvitéz
2022. október 21. 15:33
Én eddig nem is hallottam erről a csávó ról. Ez egy epizód figura, aki jó pénzért mindent elvállal. Egy végrehajtó, szellemi bérgyilkos. A megbízó máshol van, még csak azt sem mondanám, az RTL, bár utóbbi nyilván egy szervezeti keretet ad ennek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!