Nem tudjuk felszámolni és sóval behinteni a bulinegyedet

2023. január 16. 09:49

Az én nagy álmom azonban az, hogy Belső-Erzsébetvárosban ne legyen átmenő forgalom. Interjú.

2023. január 16. 09:49
null
Niedermüller Péter
Niedermüller Péter

„Pedig voltak korábban próbálkozások, mint például a csendbohócok alkalmazása vagy a járőrszolgálat megerősítése. Sokan panaszkodnak, hogy nincs elég járőr Belső-Erzsébetvárosban. Beszélt esetleg Pintér Sándorral vagy mással arról, hogy megerősítsék a rendőri jelenlétet a bulinegyedben?

Pintér Sándorral nem beszéltem, de a budapesti rendőrfőkapitánnyal folyamatosan kapcsolatban vagyok. Legutóbb megígérték, hogy ezentúl péntek-szombat-vasárnap ideküldenek még 24 rendőrt a központi állományból. Vannak tehát ilyen típusú erőfeszítések, de Pintér Sándornak vagy a budapesti rendőröknek sajnos nem én adok utasítást vagy feladatot.

Ugyanakkor muszáj egyszer valahol valakinek kimondania, hogy nem tudjuk megszüntetni, felszámolni és sóval behinteni a bulinegyedet.

Ez így van a kétezres évek eleje óta, és jószerivel semmi nem történt azóta. Borzasztóan nehéz megtalálni az egyensúlyt, hiszen értem a lakók problémáit is. Nagyon sok vita zajlik például arról, hogy bevezessünk-e általános éjféli zárórát.

Mennyi pénztől esne el a kerület?

Ez az, amit nem tudunk.

Nem készült még erről felmérés?

Most próbáljuk megkeresni a legalkalmasabb módszert. Azt gondolom azonban, hogy egy világvárosban meg kell teremteni a lehetőséget arra is, hogy éjjel kettőkor is megihassanak valamit. Természetesen értem azokat a lakókat is, akik azt mondják, hogy borzalom, ami időnként itt van. A vendéglátósok is szeretnék, hogy a kocsmaturizmust kordába szorítsuk, ezen dolgozunk.”

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sorostalanság
2023. január 17. 13:57
"Az én nagy álmom azonban az, hogy..." Ez a sötét, szarkeverő g.ci 13 hónap múlva eltakarodjék a kerületem éléről...
kolozsv
2023. január 17. 09:19
Micsoda rohadt, buta patkány ez.
akiaki
2023. január 17. 00:20
makinak húzzák a tökét, próbál változtatni, az eddigi határozott véleményén!
mondeos
2023. január 16. 22:20
"nem tudjuk megszüntetni, felszámolni és sóval behinteni a bulinegyedet." De pontosan miért is nem? Ha én szép lassan, suttyomban elkezdek például sertéstelepeket működtetni a belvárosban és ebből egyre több lesz, akkor egyszer csak kimondják, hogy ezt már nem lehet felszámolni, tehát tűrje mindenki? Nem értem a logikát. Ne a lakók hozzanak áldozatot, hanem azok, akik éjjel dajdajozni akarnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!