Francia választási megfigyelők: Komoly veszélyt jelent a demokráciára, hogy az EP baloldali frakciója híroldalakat pénzel

2023. január 22. 16:20

A Transzparens Újságírásért Alapítvány derítette ki, hogy a DK-közeli Nyugati Fényt külföldi pénzből finanszírozták.

2023. január 22. 16:20
null

A tavaly áprilisi országgyűlési választásokkor francia választási megfigyelők is hazánkban voltak, akik a médiát figyelték az érintett időszakban. A szombaton kiadott jelentésük szerint mindkét oldalon előfordultak kisebb jogsértések, azonban a választások tisztességesek voltak és nem vitathatók az eredmények. A delegáció március 27. és április 3. között volt Magyarországon. 

Mint arról a Mandineren beszámoltunk, a Nyugati Fény elnevezésű portálba önti a pénzt az Európai Parlament szocialista frakciója, melynek a DK és az MSZP is a tagja. A Transzparens Újságírásért Alapítvány elemzői médiamonotorozási programjuk során figyeltek fel rá, hogy a kormánykritikus, DK-közeli Nyugati Fényt fizetett hirdetéseken keresztül finanszírozza az S&D (Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetsége). 

A Transzparens Újságírásért Alapítvány francia társszervezete megjegyezte a témával kapcsolatban, hogy a Nyugati Fényt egy EP-frakció támogatta, nem egy párt, ez azt jelenti, hogy mint minden frakciót, az Európai Unió adófizetői finanszírozták közvetetten a portált. 

– áll a francia szervezet jelentésében, amely szerint a hatóságoknak alaposan meg kell vizsgálniuk az ilyesfajta finanszírozásokat és ezeket mihamarabb le kell állítani. 

– jegyezték meg.

A szervezet hozzátette, hogy a DK-közeli portált finanszírozó EP-frakció az, amelyik leginkább érintett a brüsszeli korrupciós botrányban. Kijelentették, meg kell vizsgálni, ki felel a frakción belül az ilyen finanszírozásért. 

Reményüket fejezték ki annak ügyében, hogy az európai parlamenti képviselőcsoport megteszi a szükséges intézkedéseket, hogy ilyen a jövőben ne fordulhasson elő. 

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Palatin
2023. január 23. 13:07
Gyurcsány és Dobrev egy WC-papír, egy párt, egykutyák, pontosabban szégyent hoznak még a kutyákra is. Hogy miért boldogtalan a magyar? A történelméböl adódóan. Az ország 1526 óta mindig is megosztott volt, a felsö réteg az idegen hatalmakhoz húzott, azokkal kötött olyan paktumokat mint: "Mi kiszolgáltatjuk nektek az országot, ha minket megtesztek a helytartóitoknak, és a kiválasztottaknak biztosítjátok a luxus-szinvolnalú életet." Mindez a köznép kárára természetesen. Ez az évszázadokig menö végzetes játék a nemzet ellen elöször Horthy alatt, másodszor Orbán alatt szakadt meg, náluk kerültek újra a nemzeti érdekek az elötérbe. Most az mellékes, hogy ez különbözö történelmi korban, különbözö politika mentén, egymástól független ideológiai motivációból történt meg. Csak ez a két tetöablaka van a magyar szabadságnak. Gyurcsányék most is pontosan arra pályáznak, hogy Magyarországot ismét a nagyhatalmak játékszerévé, gyarmatává tegyék, és ök legyenek azok helytartói, az évszázados nemzetgyalázó stratégia barázdáit követve. Gyurcsánnyal nem lehet egy boldog Magyarországot építeni, ahogy a törökökkel sem, a Habsburgokkal sem, Rákosival sem lehetett. Gyurcsány ugyanebben az árokban menetel. De minket magyarokat nem fog magával vinni.... , inkább kinyuvasztjuk ezt a nemzetgyalázót.
Kup Lung
2023. január 22. 20:09
A Nyugati Homály DK-s szennyportál. Próbálják egyesek tagadni. Nyilván az. ---- "Az európai adófizetők pénzének tiszteletbe tartása " ... Hát igen. Nem lehetne így finanszírozni! --- Érdekes lenne milyen címen könyvelik. Biztos a "repi keretből". Vagy az "egyéb kategória" sorban van valahol. Mégsem írhatják be h. "Klara Dobrev asked for their party portal" ---
Saksafar
2023. január 22. 19:14
Na, ezt meg se hallottam. Milyen dolog szegény Ferkót és a drága nejét bántani? :)))
erdei nyezega
2023. január 22. 19:09
ez nem újdonság hogy a baloldalt a zsidó nobolsevik liberálpszihopata erők támogatják!.......az lenne a meglepő, ha nem így lenne......
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!