„Általában tiszta a lelkiismeretem” – üzente a rendőrgyilkos a kórházból

2023. január 14. 15:01

Hatalmas a rendőri készültség annál a kórháznál, ahol a gyilkost ápolják.

2023. január 14. 15:01
null

Jelenleg kórházban ápolják Sz. Szilárdot, aki csütörtök éjjel késsel rátámadt három rendőrre Újbudán. A Bors beszámolója szerint a kórházban hatalmas a rendőri készültség: rendőrautók sorokoznak a traumatológia előtt.

A rendőrgyilkost az egyik első emeleti kórteremben tartják őrizetben. A férfi tudatánál van, és szívélyesen üdvözölte a Bors újságíróját. Arra a kérdésre, hogy helytálló-e az a hír, hogy a lábonlövése miatt amputálni kellett a végtagját, „mosolyogva mutatta, hogy megvan mindkét lába, azokat csupán kötés borítja”

A lap újságírója azt a kérdést is feltette Sz. Szilárdnak hogy tiszta-e a lelkiismerete a történtek miatt. Erre azt a választ kapta: 

Azonban a beszélgetés itt véget is ért, mivel a rendőrök megkérték a Bors stábját, hogy hagyják el a helyszínt.

Próbaideje alatt gyilkolt az újbudai ámokfutó

Mint ismert, január 12-én este állampolgári bejelentés miatt érkezett ki a rendőrség a XI. kerületi társasházhoz, amelynek a rendőrökre is támadó lakója kalapáccsal törte be egyik szomszédja ajtaját.  Az intézkedés közben a 35 éves férfi próbálta megakadályozni megbilincselését, és a kiérkező mindhárom rendőrt megszúrta egy 17 centiméter pengehosszúságú késsel. A támadásban az egyik rendőr a combján, a másik a karján és a mellkasán szenvedett szúrt sérülést, míg a harmadik rendőrt szívtájékon érte az egyik szúrás és meghalt.    

A rendőrség szerint a gyanúsított büntetett előéletű, korábban is erőszakos bűncselekmények miatt ítélték el.

A csütörtöki támadást garázdaság és testi sértés miatt kiszabott felfüggesztett szabadságvesztés próbaideje alatt követte el, és hasonló bűncselekmény miatt jelenleg más büntetőeljárás hatálya alatt is áll – tudatta a főügyészség.   

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán 

Összesen 153 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
farkas76
2023. január 15. 01:50
Az se véletlen, hogy a HVG összes ezzel kapcsolatos cikkénél ki van kapcsolva a hozzászólás. A libsik, nyilván nem szeretnék, ha valaki esetleg megkérdőjelezné mennyire is működik a csodás bűnőző/abberrált állat védő ideológiájuk a gyakorlatban.
Vonyisz
2023. január 14. 22:16
Nem értem miért kell őrizni. Küldenek neki egy tértivevényes levelet, hogy tessék már befáradni, a felfüggesztett felfüggesztve. Aztán vagy bemegy, vagy nem. Gyógyulást neki!
Wolfram004
2023. január 14. 21:06
A büntetésnek 4 aspektusa van egy közösség szempontjából: ---------------------------------------------------- 1. bosszú 2. elrettentés (másokat a bűnelkövetéstől) 3. bűnismétlés megakadályozása 4. rehabilitáció, visszavezetés a társadalomba. ----------------------------------------------------- Ebben az esetben a 4. kizárható. A halálbüntetés a kutatások alapján nem elrettentő erejű, pláne a börtön, szinte továbbképzés egy ilyen rabnak. A bosszú minden ilyen esetben kézenfekvő, de mai erkölcsi normáink része, hogy uralkodunk rajta. Egyetlen releváns ok jöhet szóba, a bűnismétlés megakadályozása. A kérdés csupán, hogy össztársadalmi szempontból menyire hasznos évtizedekig életben tartani egy ilyet állami finanszírozásban? Mennyivel hasznosabb dolgokra lehetne fordatani azt a pénzt, ahelyett, hogy egy gyilkos vegetál belőle élete végéig. Leszámítva az 1-es pont érzelmi töltöttségét, ilyen esetekben akár racionális döntés lehetne. Más oldalról felvetődik a kérdés, vajon a közösségnek (társadalomnak) van-e joga az önvédelemhez? A kérdés persze költői, már csak azért is, mert az ilyene esetekre vadásznak a liberális ügyvédek. Egyrészt zsíros porfit kaszálható rajtuk (nem beszélve a PR értékről), másrészt ezzel is tovább rombolható a morál, egy lépéssel közelebb kerül az oly áhított társadalmi káosz ("ordo ab chao", rend a káoszból - azaz az új világrendhez először káoszba kell folytani a régit. )
Vörös Gyuláné
2023. január 14. 19:01
Ha valakinek nincs lelkiismerete, az egyáltalán nem egyenlő a tiszta lelkiismerettel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!