Így búcsúzik Orbán Viktor XVI. Benedektől

2022. december 31. 12:17

A miniszterelnök Facebook-oldalán állított emléket az egykori egyházfőnek.

2022. december 31. 12:17
null

Orbán Viktor is megemlékezett a XVI. Benedek pápa haláláról:

 – írta hivatalos közösségi oldalán a miniszterelnök, amelyhez egy közös képet is posztolt, amelyen a Szentatyával együtt látható.

 

Meghalt XVI. Benedek pápa

XVI. Benedek pápa szombaton, 95 éves korában halt meg vatikáni lakásában - jelentette be a Vatikán. A Frankfurter Allgemeine Zeitung cikkében azt írja : Ferenc pápa szerdán a vatikáni általános audiencia végén különleges imára szólította fel a hívőket: „Emlékezz rá, nagyon beteg.

Orbán Viktor: Beszélgetéseink erős befolyást gyakoroltak nézeteimre

Orbán Viktor miniszterelnök a Vatikánba küldött táviratban emlékezett meg XVI. Benedek emeritus pápáról, kiemelve: emlékezetünkben örökre megmarad a magas lelkiség példájaként – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke vasárnap.

 A kormányfő szerint

XVI. Benedekre mindig emlékezni fognak a vallások közötti párbeszéd iránti bátorságáért és elkötelezettségéért.

Orbán Viktor – mint írta – hálával emlékezik vissza a 2010-es magánkihallgatására Benedek pápánál. Hozzátette: a hitről, a család szentségéről és közös keresztény gyökereink védelmének fontosságáról folytatott beszélgetéseik azóta is erősen befolyásolják nézeteit. 

Most, a gyász idején csatlakozunk az imákhoz, és őszinte részvétünket fejezzük ki a katolikus egyház papságának és híveinek – írta a Vatikánba küldött táviratában Orbán Viktor.

Nyitókép: Facebook

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2023. január 01. 11:11
A szokásos őszintétlen,álszent képmutatás.
olajfa1
2022. december 31. 18:17
Nyugodjék Békében.
Paskai
2022. december 31. 17:53
Opus Deisek.
424ft
2022. december 31. 13:33
A magyar ciganynak egy szava sem oszinte! A pápa vagy egy demens vénember, aki teljességgel alkalmatlan a pápai poszt betöltésére, vagy egy gazember. (2016)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!