Meghalt XVI. Benedek pápa

2022. december 31. 10:45

A hírt a Vatikán jelentette.

2022. december 31. 10:45
null

XVI. Benedek pápa szombaton, 95 éves korában halt meg vatikáni lakásában – jelentette be a Vatikán. A Frankfurter Allgemeine Zeitung cikkében azt írja: Ferenc pápa szerdán a vatikáni általános audiencia végén különleges imára szólította fel a hívőket:

 „Emlékezz rá, nagyon beteg. És kérjétek az Urat, hogy vigasztalja és támogassa őt az egyház szeretetének ebben a tanúságtételében, mindvégig” – mondta Ferenc. A pápa ezután meglátogatta XVI. Benedeket a Mater Ecclesiae kolostorban a Vatikáni Kertekben, ahol 2013-as lemondása óta viszonylagos visszavonultságban él.

Legutóbb Matteo Bruni szentszéki szóvivő „súlyosnak, de stabilnak” nevezte a pápa emeritus állapotát. A La Croix című, általában jól értesült franciaországi római katolikus napilap pénteken több forrásra hivatkozva arról számolt be, hogy Benedeket veseproblémákkal kezelték. 

A Frankfurter Allgemeine Zeitung azt írja: hónapok óta arról szóltak a hírek, hogy Benedek fizikailag gyenge és alig tud beszélni, szellemileg azonban a körülményekhez képest egészséges volt. A bajor származású pápát pápává választása előtt Joseph Ratzinger néven ismerték.

Nyitókép: HANDOUT / VATICAN MEDIA / AFP

 

Összesen 206 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nyilas Miksa
2022. december 31. 16:18
Csak egy hitlerjugendes volt, wehrmacht nyámnyila dezertőre.
Falióra tábornok
2022. december 31. 14:29
2030-ig 6 milliárd forintot szán a kormány a nemzeti vallásturizmus intézkedési terv megvalósítására. esetleg átnevezhetnénk xvi. benedek pápa vallásturizmus intézkedési tervre, ha már halálában hirtelen nagyon elkezdtétek szeretni.
forsteandretredjemann
2022. december 31. 13:42
Nyugodjék békében!
Sulammit
2022. december 31. 13:40
Az örök világosság fényeskedjék neki! Tudom, tudom 95 éves volt, de akkor is. Akiket szeretünk szeretnénk, ha sokáig velünk maradnának. Nehezen engedjük el őket. Nyugodj békében, szent atya!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!