Közel kerültünk hozzá, hogy teljesen ellehetetlenítsék az autósokat Budapest egyik belső kerületében

2022. december 02. 22:53

Jelentősen korlátozni fogják az átmenő forgalmat a nem ott lakóknak – nyilatkozta Niedermüller Péter.

2022. december 02. 22:53
null

Jelentősen korlátozni fogják az átmenő forgalmat a nem ott élők számára – nyilatkozta Niedermüller Péter. Kovács Kázmér, a Magyar Autóklub jogi bizottságának elnöke szerint a forgalomcsillapítás – mint célkitűzés – méltányolandó, de a mértéktartás indokolt lenne – számolt be Erzsébetváros legújabb fejleményeiről az Infostart.

A polgármester kiemelte: Január másodikától két fontos változásra lehet számítani a kerületben. Az átmenő forgalom még inkább csökkenni fog, és kialakítanak úgynevezett áthajtási pontokat, ahol a parkolási engedéllyel rendelkező helyi lakosok áthajthatnak. Mindebből az fog következni, hogy tovább csökken majd az autós forgalom, miközben a kerületi lakosoknak több parkolási lehetőségük lesz – foglalta össze Niedermüller Péter.

A polgármester az Infostart kérdésére válaszolva megerősítette, sebességcsökkentésről jelenleg nincs szó, a főváros azonban napirenden tartja a kérdést, hogy Budapesten teljes területén 30 kilométer per órás zónákat alakítson ki. A sebességkorlátozásról és annak hatásáról lapunk korábban már részletesen beszámolt.

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Összesen 81 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KBA98
2022. december 03. 11:43
Egy normális városban KG-t már elzavarták volna a 40 rablóval együtt!
OrangeOrder
2022. december 03. 10:11
Szerintem ez teljesen rendben van. Erre szavaztak, élvezzék hát. Én úgyse megyek oda, igyekszem úgy intézni, hogy ne is kelljen.
nyugalom
2022. december 03. 09:59
Tetves!
Odone Ricci
2022. december 03. 09:21
Nézzen körül Nmüller úr más európai nagyvárosban, pl. Münchenben vagy Londonban, ahol a belvárosba nem lehet autóval behajtani. Ott vannak a tömegközlekedési eszközök, az igényesebbeknek a taxi, a sportosabbaknak a bicikli és újabban az elektromos roller. A lakosság ezt megértette és ehhez igazodik. Ebből nem csinál politikai presztizskérdést.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!