A jegybank is feljelenti Varju Lászlót rémhírterjesztés miatt

2022. december 09. 14:37

Továbbá felszólítja a DK-t, hogy a politikai haszonszerzés érdekében tett felelőtlen nyilatkozatot vonja vissza.

2022. december 09. 14:37
null

A Demokratikus Koalíció pénteki sajtótájékoztatóján a párt képviselője Matolcsy György jegybankelnök gazdasági bizottság előtt tartott beszédének szavait szándékosan félreértelmezve Varju László olyan hamis állításokat fogalmazott meg, amelyek veszélyeztetik a pénzügyi stabilitásba vetett bizalmat – közölte a jegybank.

Az Origo cikke szerint a Magyar Nemzeti Bank ezért a Varju László képviselő által elmondottak miatt jogi lépéseket tesz és határozottan felszólítja a pártot, hogyaz egyértelmű politikai haszonszerzés érdekében tett felelőtlen nyilatkozatot

vonja vissza és a továbbiakban tartózkodjon a rémhírek terjesztésétől.

Amint azt az MNB 2022 november végén publikált Stabilitási Jelentése is részletesen bemutatja, a magyar bankrendszer ma robosztus tőketartalékkal, jelentős, bármikor felhasználható (likvid) saját eszközállománnyal tevékenykedik – olvasható a nyilatkozatban. Az MNB számításai és stresszteszt adatok alapján a bankok sokkellenálló képessége kiváló, e piaci szereplők számottevően jobb állapotban vannak, mint a 2008-as válság idején.Ezek a tények, minden más szándékos megtévesztés és rémhírterjesztés.

A Magyar Nemzeti Bank a pénzügyi fogyasztók érdekeit szem előtt tartva mindent megtesz azért, hogy a pénzügyi rendszer szereplőinek ellenállóképessége ilyen magas szinten maradjon, illetve még tovább erősödjék – zárul a nyilatkozat.

Kocsis Máté: Ha Varju László megtartja sajtótájékoztatóját, büntetőeljárást kezdeményezünk ellene!

Rendkívüli közlemény címmel posztolt hivatalos közösségi oldalára Kocsis Máté. A fideszes képviselő szerint az elmúlt napokban olyan pánikkeltő üzeneteket és hamis híreket terjesztett a baloldal a közösségi médiában, amelyek szerint a lakossági megtakarításokat veszély fenyegeti, és emiatt az a legjobb szerintük, ha az emberek megszüntetik a bankbetéteiket.

Nyitókép: ATV

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Palatin
2022. december 10. 21:41
Minden DK-s végtelenül unszimpatikus, de nem mindegyik olyan förtelmesen buta, mint Varjú. Neve?: Varjú, Címerállata?: varjú, Alsógatyája?: gyapjú, Foglalkozása?: nagyszájú, Kedvenc hobbija?: halálmadár, A hatalomhoz való viszonya?: szomjú, A hely ahol a büntársak találkoztak?: vályú, Állat, amelynek intelligenciáját irigyli?: borjú.
Hyazinth
2022. december 10. 10:00
Én nem kaptam olyan sms-t, amiről beszélnek, igaz, bankbetétben és párnacihában sincs pénzem.
hernadvolgyi
2022. december 10. 08:52
Varjú úgy gondolja, hogy nyakunkon az államcsőd, ezért az Országos Betétbiztosítási Alap sem fog semmi garanciát vállalni a bankokban elhelyezett megtakarításokért? Úgy gondolja, hogy a pénzügyi kormányzat vezetésében ma is ugyanazok ülnek, illetve ugyanolyan gondolkodásúak mint a húsz évvel ezelőtti ingatlanszövetkezeteket létrehozó és működtető vezetők mint pl. a BAUMAG vezetői? Ma ugyan az állam kamatpolitikájával az állampapírokkal átvette a bankbetétek funkcióit, de a papírok, befektetési- és kincstárjegyek visszafizetését az állam mégsem fogja garantálni? Az igaz, hogy akinek rövidtávú pl. egy éven belüli céljai vannak, annak tök mindegy, hogy a párnacihában vagy bankban tartja a pénzét, vagy ha állampapírban van a pénze és azt kényszerből fel kell bontania, az közel sem fog annyit visszakapni a pénzéből ment amennyit befektetett. De ez a jövőre nézve azt jelenti, hogy sem a tőkét sem a kamatokat nem fogjuk visszakapni?
Szerintem
2022. december 09. 17:03
Mennyi kárt okoznak ezek a férgek ellenzékből is. Hát még, ha kormányon lennének.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!