Novák Előd szerint „felbomlott az elvtelenül egyesült szivárványkoalíció” Újbudán

2022. december 03. 16:41

A Mi Hazánk ezért az önkormányzat feloszlatását kezdeményezi.

2022. december 03. 16:41
null

Újbuda önkormányzatának feloszlatását kezdeményezi a Mi Hazánk Mozgalom – mondta az ellenzéki párt alelnöke szombaton Budapesten sajtótájékoztatón. Novák Előd elmondta, hogy Újbuda önkormányzata működésképtelenné vált, ezért annak feloszlatását kezdeményezi a Mi Hazánk helyi önkormányzati képviselője „miután felbomlott az elvtelenül egyesült szivárvány koalíció” a főváros legnépesebb kerületében.    

A háttérben László Imre DK-s polgármester bejelentése áll,

aki egyértelművé tette, hogy a következő ciklusban egyrészt szeretne polgármester lenni, másrészt kabinetvezetőnek, illetve kabinetvezető-helyettesnek Molnár Gyulát, illetve Lakos Imrét kívánja felkérni.    

Ultimátumot fogalmaztak meg

Molnár Gyula előbb MSZP-s, jelenleg DK-s politikus, korábban Újbuda polgármestere volt, Lakos Imre volt SZDSZ-es politikus, több ciklusban is a XI. kerület alpolgármestere, jelenleg a DK helyi szervezetének elnöke. Novák Előd közölte, hogy a bejelentés után a „szivárványkoalíció” több tagja, különösen a Momentum és az MSZP – bár nem az összes képviselőjük – ultimátumot fogalmazott meg, amelynek értelmében, ha Molnár Gyulát megtűri kabinetvezetőként a polgármester,

akkor felbontottnak vélik ezt a koalíciót és nem biztosítják a többséget már most decemberben sem.    

László Imre polgármester azonban egyértelművé tette, hogy Molnár Gyula mellett kitart, ezért lényegében felbontottnak lehet tekinteni a koalíciót – vélte a Mi Hazánk alelnöke.    

Álságos a Momentum tiltakozása

Ráadásul szerinte álságos a Momentum tiltakozása, mert néhány hónapja a párt is megszavazta például, hogy bővítsék a gazdasági bizottság tagjainak számát és helyet biztosítsanak ott az egyébként nem is önkormányzati képviselő Lakos Imrének. Kiemelte, december közepén várható egy olyan testületi ülés, amelyen szavazni fognak Szecsődi Patriknak, a Mi Hazánk önkormányzati képviselőjének azon előterjesztéséről, hogy a már lényegében működésképtelenné vált önkormányzatot fel kell oszlatni és működőképessé kell tenni.    

Ha nincs más megoldás, akkor a legbölcsebb megoldás egy új választás kiírásával tiszta viszonyok teremtése”

– jelentette ki Novák Előd.  Az ellenzéki párt alelnöke a rendezvényen emlékeztetett „Újbuda történetének legnagyobb korrupciós botrányára”, az úgynevezett Kopaszi-gate ügyre, amelyben részletezte Molnár Gyula és Lakos Imre szerepét.

(MTI)

Nyitókép: Facebook

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Carcess
2022. december 05. 06:57
öreg DK-s is megnyalja a ......... Anna bakker van ám gusztusod :D
Lajoss
2022. december 04. 14:38
Elődke,a migatyánk nagyon kevés..
világbéka
2022. december 04. 01:02
MOTA-ENGIL REAL ESTATE HUNGARY Kft. TELJES NÉV MOTA-ENGIL REAL ESTATE HUNGARY Ingatlanforgalmazó, Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság ALAPÍTÁS ÉVE 2004 ADÓSZÁM 13485751-2-42 FŐTEVÉKENYSÉG 6810 Saját tulajdonú ingatlan adásvétele SZÉKHELY 1149 Budapest, Angol utca 38. CÉGJEGYZÉSRE JOGOSULTAK Marcin Podlecki (an: Anna Czarnecka) ügyvezető (vezető tisztségviselő) Külföldi cím: PL 05825 Kozerki Planetarna Street 3. Pedro Vasco Rocha Goncalves (an: Maria Clara Barbosa de Miranda e Vasconcelos) ügyvezető (vezető tisztségviselő) Külföldi cím: CZ 15000 Prága U Nikolajky 30/382. https://www.nemzeticegtar.hu/nemzeticegtar/cegadat/0109737666/MOTA-ENGIL-REAL-ESTATE-HUNGARY-Kft
Wolfram004
2022. december 03. 20:39
De B+ hogy választhatták meg ezeket a újbudaiak??? Nóóóóórmális???
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!