„A legerősebb érzés bennem a szégyen” – írta Karácsony Gergely annak apropóján, hogy Bucsa polgármesterével találkozott

2022. december 07. 08:20

A főpolgármester szerint a népírtásról elhíresült ukrán város első embere tudja, hogy „a kormány nem egyenlő az országgal”.

2022. december 07. 08:20
null

Karácsony Gergely hétfőn Ferencváros napja alkalmából Baranyi Krisztina polgármesterrel közösen találkozott a IX. kerület új testvérvárosa, Bucsa polgármesterével, Anatolij Fedorukkal – adta hírül közösségi oldalán Karácsony Gergely kedden.

A főpolgármester Facebook-posztjában emlékeztetett: a Kijevhez közeli Bucsa lakói közül több mint 400 embert öltek és kínoztak meg az oroszok.

Karácsony szégyent érzett

Karácsony a bejegyzésben kifejtette: Bucsa polgármestere, miként Kijevé is, találkozásaik alkalmával mindannyiszor megerősítette,

tudja, hogy a kormány nem egyenlő az országgal, és Ukrajna számíthat a magyarok túlnyomó többségének együttérzésére,

a magyar városok és önkormányzatok szolidaritására és segítségére. „De mégis, ez a kormány elérte azt, hogy amikor a bucsai polgármester szemébe nézek, amikor az ő történetét hallgatom, a legerősebb érzés bennem a szégyen” – írta posztjában Karácsony.

A főpolgármester bejegyzését az alábbiakban is megtekintheti:

Fotó: Facebook
Fotó: Facebook

Nyitókép: Facebook

 

Összesen 141 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Innogreen23
2022. december 07. 20:46
Kedves Karigeri. Nekem is a legmeghatározóbb érzés bennem a szégyen, amikor reggel találkozom veled a buszsávban.
acsko
2022. december 07. 12:57
Hazaáruló
noge
2022. december 07. 12:46
Szégyeljed is magad te hórihorgas fasz.
Volo
2022. december 07. 12:01
Bennem is a szégyen a legerősebb érzés, bármikor, amikor meglátlak de elmebeteg óvodás! Budapest és egyben Magyarország szégyene!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!