Az ársapka bejelentésekor erősödött, majd ismét bezuhant a forint árfolyama

2022. december 12. 09:05

Az extraprofitadó további 200 milliárdba kerülhet a cégnek, de még így is nagyot kaszálhat a MOL – mutat rá az Erste Bank elemzője.

2022. december 12. 09:05
null

Pénteken erősödni tudott az euróval szemben a forint, miután a héten hét hete nem látott mélységbe került az árfolyam – adta hírül a Yahoo Finance a Reuters elemzésére hivatkozva pénteken.

– olvasható a cikkben.

Az extraprofitadó nem lesz kevés, de így is nagyot kaszálhat a MOL

Az olajipari cégekre kivetett extraprofitadó megemelése a MOL-nak további 200 milliárd forintjába fog kerülni, amennyiben a Brent és az Ural típusú olaj közötti árrés 25 dollár marad. Ugyanakkor az ársapka eltörlésével a vállalat bevételei akár 250 milliárd forinttal is nőhetnek – idézi Pletser Tamás, az Erste Bank elemzőjének véleményét a portál.

Mint írják, egyébiránt a forint erősödését támogatják azok a sajtóhírek is, melyek szerint közeleg a megállapodás Brüsszel és Magyarország között az uniós források ügyében.

Közben hétfőre ismét bezuhant a forint

Érdekesség a bejelentés kapcsán, hogy cikkünk írásakor azonban már ismét 417,5 forintba kerül egy euró, így a hazai fizetőeszköz erősödése sajnos még mindig csupán átmeneti volt.

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bunko_jobbos
2022. december 12. 12:46
Kurvára idegesítő ez a brókerszleng. Mi a faszom az, hogy "bezuhan"? Nincs ilyen szó, maradjunk ennyiben. Okádék senkik tönkreteszik a magyar nyelvet, mi meg hagyjuk.
masikhozzaszolo
2022. december 12. 12:07
Mikor fogat mostam, erősödött a forint. Mikor már borotválkoztam, akkor már gyengült. Növesszek szakállt? Be tudom állítani az árfolyamot a szakállnyírón?
Zsusztina
2022. december 12. 11:39
Off - Hogy lehet kitölteni a nemzeti konzultációt? Nekem a kormány.hu nem nyílik meg, pedig több készüléken is próbáltam. ???
II.baljoska61
2022. december 12. 11:03
Tehát akkor mégsem jött be "Orbánék húzása". :)))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!