Elhalasztották a döntést az uniós pénzekről

2022. december 06. 13:19

Az uniónak december 19-ig döntenie kell a pénzekről, különben elveszik a támogatás.

2022. december 06. 13:19
null

Elhalasztották a magyar gazdaságélénkítési tervről és a hozzá kapcsolódó 5,8 milliárd eurós támogatásról, valamint a Magyarországnak szánt 7,5 milliárd eurós uniós forrás befagyasztásáról szóló döntést az uniós pénzügyminiszterek tanácsában.

Mint fogalmaztak, „Orbán Viktor úgy döntött, hogy keményen játszik, és az ukrajnai segélyek jóváhagyásának szükségességét használja fel arra, hogy az uniós és a gazdaságélénkítési pénzekből való részesedését biztosítsa”.

Hozzátették, a vétó miatt csúszik a minimumadó megszavazása is. Az uniós kormányoknak december 19-ig kell állást foglalniuk a Magyarországnak szánt uniós források befagyasztásáról. Orbán Viktornak az év végéig el kell fogadtatnia a gazdaságélénkítési tervét, különben azt kockáztatja, hogy elveszíti az 5,8 milliárd eurós támogatások 70 százalékát.

FRISSÍTÉS

Cikkünk megjelenését követően a Pénzügyminisztérium közleményt adott ki a magyar vétót illetően. Mint fogalmaztak: 

A sajtóban tévesen megjelent hírekkel ellentétben az Ecofin keddi ülésén nem szerepelt napirenden Ukrajna 18 milliárd eurós támogatása

– közölte a Pénzügyminisztérium az MTI-vel. Hozzátették: minden ilyen állítás álhír.

Nyitókép: Mandiner Archív

Összesen 328 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2022. december 06. 17:11
Ezt már Orbán Viktor többször elmagyarázta nincs magyar vétó csak bejelentés, hogy nem szavazzuk meg. Ekkor a kérdés megvitatása abbamarad. (Ez nem játék a szavakkal vétózni csak határozatot lehet, ha nincs határozat nincs vétó)
olajfa1
2022. december 06. 16:49
Minden. és annak ellenkezője is HAZUGSÁG! A libbantbolsik megint csúcsra járatják a hazugsággyáraikat minden országban!!!
need-info
2022. december 06. 16:44
Ez várható volt, hogy csak az üres duma megy, átlátunk rajtuk. Hazudnak reggel, délben, este.
Bada8
2022. december 06. 16:32
Kib..ott EU, rohadnanak mar meg!!!!! Ki kell Lepni!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!