A Belügyminisztériumhoz vonultak a tanártüntetés résztvevői

2022. december 05. 13:02

A héten is folytatódik a tanárok tiltakozása.

2022. december 05. 13:02
null

Több iskolában is tanítási szünet volt hétfőn, a fővárosi Kölcsey gimnáziumban – ahonnan első körben öt pedagógust bocsátottak el – hétfőn 11:00-ig volt tanítás, ezután a Telex híradása szerint 12:00-re a Belügyminisztérium elé mentek tiltakozni.

A Tanárok a Tanárokért Facebook-oldala szerint csütörtök óta 93 iskola összesen 929 tanára kezdett munkabeszüntetésbe válaszul az elbocsátásokra.

Nyitókép: Kisbenedek Attila / AFP

Összesen 162 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Osztap Bender
2022. december 06. 07:04
No akkor egy kis valóság: Technikus koromban, a munkáshatalom idején (a 60-as években), ha csak 1 percet is késtem volna szövetkezetből, rögvest elbocsájtanak. (alkalmazott voltam, nem tag) Mikor katona voltam, próbáltam volna megtagadni a parancsot, netán tüntetni az alakuló téren. Hadbíróság! Főiskolán, ha összeszedtél 3 katalógust, évismétlés vagy eltanácsolás jöhetett. Kiemelt állami nagyvállalat egy részlegénél, mint főmérnök ha sztrájkolni mertem volna, talán elvitetnek a zsarukkal. A szakmérnöki végzettség már lazább volt, ott kollégák voltunk az oktatókkal. Vállalkozóként, ha megszegtem volna a szerződésben közösen leírtakat, kártérítés követelhetnek és mehetsz ahová akarsz. A törvényeket (még a tanároknak is) be kell tartani. A munka megtagadása mindenhol retorziókat von maga után. Vajon egy történelem tanár megtagadja, megtagadhatja a zsidók által hamisított magyar történelem oktatását? Vajon egy magyar tanár ki meri jelenteni, hogy a kötelező "verselemzés" egy merő humbug? Vajon honnan veszik, mire gondolt, milyen körülmények között a "költő"? Persze az is nagy kérdés, hogy hogyan lett egy valamikori rendőrségi gépkocsi vezetőből, mszmp tagból, altábornagy, majd vezérezredes, majd a fidesz "nemzeti kormányának" belügy minisztere és minek alapján tartozhat hozzá az oktatás is?
critical man
2022. december 06. 06:19
Ki kell baszni mindet. Amelyik tüntet, az nem tanít, hanem agitátor. Oda kell adni a fizetésüket, akik tanítanak.
confitür
2022. december 06. 06:07
Többre vinnék,ha a vonulások helyett tanítanának,de nem baj előbb utóbb úgy is megunják,és hazamennek. Egyébként az ellenzéki EP képviselők rezidenciái elé kellene vonulniuk,ha a pénzüket akarják, mivel ők blokkolják Brüsszelben a kifizetéseket. A legalább érettségivel rendelkező emberektől elvárható,hogy ha szeget akar vásárolni, akkor nem a pékségbe megy .
formaegy
2022. december 05. 21:04
No akkor ide is nektek vergődő libsi-komcsi-náci csőcselék. Taníts, ne a parlamentben vergődj, és ne wellness hotelben áztasd a feneked, mielőtt vergődni mégy az utcára, és ne erkölcstelenségre, gerinctelenségre, megbotránkoztató viselkedésre, törvényszegésre stb.stb. neveld a diákokat! Főleg ne eszközként használd őket! Márpedig ezt teszitek, és mindezt azért, hogy a kibsi-náci-komcsi-politikai kurvákat kiszolgáljátok! Fel lehet tenni a kérdést: milyen tanárok vagytok ti? A tanári társadalom megszégyenítői, megalázói, és minden tiszteletet ami még megmaradt a tanárok iránt, megtaposói! Azok akik becsületes tanárok azok tanítanak, nem használják eszközként a gyerekeket, és azok a diákok akik tanulni akarnak, azok tanulnak, nem az utcán vergődnek! stb stb stb. Amúgy pedig már rég lett volna fizetésemelés, ha a csőcselék politikai bandátok, éppen azok akikkel vergődtök, nem követelik a M.o.-nak járó pénzek megvonását!!!!!!!!!!!!! Még a legutóbbi EP-ben is a pénzek megvonásáért pofáztak, és szavaztak! Pedig nagyon is tudták, hogy ez a fizetésetek emelésének halasztását jelenti!!!!!!! Ez volt a cél!!!!!!!!!!!! Ebből is látszik, hogy csak és kizárólag a vergődés, a hazaáruló libsi-komcsi-náci politikai csőcselék kiszolgálói vagytok! Vajon miért is nem ellenük vergődtök?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!