A kormány tíz százalékos pedagógusbéremelést tud megelőlegezni, míg nem jönnek meg az uniós források

2022. december 16. 22:01

A belügyi tárca közleménye szerint a további tervezett béremelés már Brüsszeltől és a Magyarországnak járó uniós források érkezésétől függ.

2022. december 16. 22:01
null

Amíg nem kapjuk meg a Magyarországnak járó forrásokat, addig 10%-os pedagógusbéremelést tud megelőlegezni a kormány a nemzeti költségvetés terhére a mostani szankciós válságban, ezt pedig a kormány most rendeletben is rögzítette – közölte péntek este a Belügyminisztérium az MTI-vel.

A tárca közleményében úgy fogalmaz: „a további tervezett béremelés tehát már Brüsszeltől és a Magyarországnak járó uniós források érkezésétől függ. A kormány többször leszögezte, ahogy Magyarország megkapja a hazánknak járó uniós forrásokat, a rendszerváltás óta legnagyobb pedagógusbéremelés következhet”

– jelezték és úgy folytatták, a kormány terve, hogy a pedagógusok átlagbére 2025-re elérje a diplomás átlagbérek 80%-át.

Amennyiben megérkeznek az uniós források, a mostani bérhez képest 2023-ban a mostani 10%-os béremelés helyett 21%-os, 2024-ben 25%-os, 2025-ben pedig 29-30 %-os lehet a pedagógusbéremelés mértéke.

– fogalmaztak.

A közleményben szerepel, hogy a mostani 10 %-os béremelés 143 146 ezer iskolai és óvodai pedagógust érint, és a kormány 67,6 milliárd forintot biztosít rá.

(MTI)

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Összesen 128 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
peterk19
2022. december 17. 13:24
Az elmúlt ezerév legsikeresebb 10 éve után erre képes a magyar kormány xD Várják a csúnya prüsszel pénzét, hogy adhassanak egy kis alamizsnát az alkalmazottaiknak xD
kecsketenyeszto
2022. december 17. 09:58
"megelőlegezi" - Nem az lenne a dolga az államnak, mint foglalkoztatónak, hogy legalább az inflációt kompenzáló fizetést minden évben biztosítsa, ha már jobban nem is emeli? Mert ha nem, akkor a nyugdíjasok se sírjanak az emelés után...
Coupdetat
2022. december 17. 09:57
Remélem pántlikázott pénzek lesznek, különben még Lőrincre költené az Ájtatos Csatamalackátok !
masikhozzaszolo
2022. december 17. 09:53
Eközben meg a világ tudása exponenciálisan növekszik. Hát, talán. Tudjuk, hogy kell elmenni a Holdra, és a Marsra. De nem tudjuk, hogy kell becsavarni egy égőt, ezért kitaláljuk a ledet, amelyiket nem lehet cserélni a csillárba. Nem tudunk megjavítani egy csöves, tranzisztoros rádiót, tévét, az autó elektromos paneljét. Nem tudunk egy burkolatot lerakni, hogy ne kopogjon, a szakember se. Kivétel Máraki. Olyat tudunk kitalálni, ami ha elromlik, eldobható. Meg tudunk kötni egy pulóvert? Kötni egy-sok csipketerítőt? Egy kalocsai hímzést?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!