Kezdetét vette, majd gyorsan véget is ért a diáktüntetés, ötvenen ücsörögtek a Blahán

2022. december 08. 07:59

Nem sikerült a térfoglalás.

2022. december 08. 07:59
null

Cikkünk frissül.

Ahogy arról lapunk is beszámolt, csütörtökre országos ülősztrájkot hirdetett az Egységes Diákfront tiltakozásul az ellen, hogy a Belügyminisztérium szerdai bejelentése szerint három budapesti gimnáziumból összesen nyolc tanárt bocsátottak el, amiért polgári engedetlenségi akciókban vettek részt.

Az Index élő tudósítása arról számolt be, hogy a valamivel hét óra után kezdetét vette egy demonstráció a Blaha Lujza téren, ami nemsokkal fél nyolc után már véget is ért. Mint írták, az eredeti terv az volt, hogy a diákok a tér négy sarkát foglalják el, de végül csak egy csoportba verődve tüntettek.

Hozzátették, a jelenlévők szerették volna a Rákóczi utat is elfoglalni, de ezt a rendőrök megakadályozták.

A PRESSIO beszámolója szerint a Blaha Lujza téren „nagyjából ötvenen ülősztrájkoltak a mínusz egy fokban.”

Már az ELTE akciója is véget ért

7:30-ra szolidaritási akciót szervezett az ELTE is az Egyetem térre – derült ki ugyancsak az Index tudósításából. Azonban ez a kiállás is hamar véget ért. A tiltakozók egy közös fotóval és tapsolással fejezték ki, hogy egyetértenek a pedagógusok követeléseivel – írta a hírportál.

A Karmelitához vonultak a tüntető diákok

Nem sokkal 8 óra után a Sándor-palotához és a Karmelita kolostorhoz vonultak a diákok, hogy megüzenjék az ország vezetőinek: „tanár nélkül nincs jövő!”. Az Index helyszíni tudósítója szerint a demonstrálók sorfalat állnak a Karmelitánál, miközben papírrepülőket próbálnak bejuttatni az épületbe. Egy onnan kijövő kisbuszt is megdobáltak – tetták hozzá.

A vonatkozó bejegyzést alább tekinthetik meg:

Nyitókép: PRESSIO Facebook-oldala

Összesen 188 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Valeri Anna
2022. december 10. 18:27
2005 (...)Szó bennszakad, hang fennakad,Lehellet megszegik. - Ajtó megől fehér galamb, Ősz bárd emelkedik(...)  https://www.arcanum.com/hu/online-kiadvanyok/OGYNaplo-orszaggyulesinaplo-1990-2022-4/20022006-145264/2005-evi-teli-rendkivuli-ules-1BBFCB/2005-december-19-282-szam-1BBFCC/napirenden-kivuli-felszolalok-1BC0FE/dr-magyar-balint-1BC18E/? 
Malo kingi
2022. december 09. 08:28
Fel ne fázzanak!
Phm045
2022. december 08. 17:15
Mindet kibaszni az iskolából! Ha már ennyire szeretnek az utcán lenni, akkor ennyivel több utcaseprővel több........ Kiscsirákok!!!! A kötelesség teljesítése után jön a jog.
DeGar
2022. december 08. 15:45
Javasolnám a szülőknek tüntetésen a következő felíratot. Nem tanítanék, de kénytelen vagyok minden nap, a tanárok felkészületlensége, képzetlensége miatt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!